Гръцката сделка удря по Ангела Меркел

  • 17 август 2015 13:14

  • 3119
  • 1
Гръцката сделка удря по Ангела Меркел
© gettyimages

Политическата неуязвимост на германския канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се е поставена под въпрос, коментира британският в. "Файненшъл таймс".

Според изданието шефът на правителството на Федералната република се опитва да окаже съпротива на членовете на собствената си партия – Християндемократически съюз (ХДС), които заемат твърда позиция спрямо споразумението между правителството в Атина начело с Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли и съветът на финансовите министри на Еврозоната (Еврогрупата) постигнато в нощта на 14 срещу 15 август 2015 г.

Самата Меркел не е убедена, че депутатите от нейната политическа формация и сестринския Християнсоциален съюз в Бавария ще одобрят отпускането на третия пакет финансова помощ в размер на 86 млрд. евро. Поради тази причина германският канцлер отложи посещенията си в Италия и Бразилия. Ръководителят на кабинета в Берлин ще остане в столицата на Германия, за да може да наблюдава дебатите в парламента на 19 август.

Изданието предполага, че гръцката сделка ще мине през пленарната зала на Бундестага. Споразумението ще бъде подкрепено от депутатите от Германската социалдемократическа партия и вероятно от други леви законодатели.

Одобрението на голямата гръцка сделка среща неодобрението на все повече и повече данъкоплатци във Федералната република, допълва вестникът. Според много германци чрез помощта за Атина Берлин и Брюксел печелят малко време срещу много пари, завършва авторът на статията.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3119 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
хаел

2015.08.19 | 21:23

1
Абе тези фашаги много ги кефи този поздрав.

Добави коментар

Водещи новини