Германски експерт: Гръцката сделка се разминава с реалността

  • 15 август 2015 13:09

  • 3267
  • 0
Германски експерт: Гръцката сделка се разминава с реалността
© gettyimages

Новият помощен пакет за Гърция не отговаря на реалността, споразумението между Атина и кредиторите й не е правдоподобно. Това заяви ръководителят на Мюнхенския икономически институт Ифо (Ifo) Ханс-Вернер Зин в интервю за германския в. "Билд", цитирано от ТАСС.

"Договореностите са сложно за разбиране струпване от многообразни детайли и неясни формулировки", според Зин. В програмата има малко изисквания към Атина за намаляване на разходите, а вместо тях са включени много очаквания за това, как в бъдеще гръцката държава ще може да си събира данъците, въпреки че не е успявала да го прави предишните години, подчертава той. Програмата не е правдоподобна, а новият помощен пакет означава, че още средства на данъкоплатците ще бъдат изливани в бездънна дупка, допълва експертът.

По-късно бе съобщено, че германският Бундестаг ще гласува в сряда (19 август) дали да одобри новата помощна програма за Гърция. Късно снощи Еврогрупата даде "зелена светлина" за третата спасителна програма. Финансовите министри на еврозоната приеха договорените на експертно равнище условия за отпускане на кредити на стойност до 86 млрд. евро, включващи икономии и реформи на различни нива.

При гласуването в Бундестага с интерес ще бъде проследено колко депутати от консервативния блок ХДС/ХСС ще откажат да подкрепят линията на канцлера Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се. Очаква се броят им да се увеличи. През юли 60 депутати от ХДС/ХСС гласуваха с "не", когато парламентът решаваше дали да бъдат започнати преговорите с Гърция.

Последвайте канала на

БТА
3267 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини