Автобус с българи закъса във Франция (видео)

  • 16 юли 2015 14:47

  • 5440
  • 9
Автобус с българи закъса във Франция (видео)
© Gettyimages/Gulliver (архив)

Читатели на Novini.bg сигнализираха, че автобусът им е закъсал във Франция и хората са оставени в полето. Те пътували от Испания за България, в автобуса имало и малки деца.

„Автобусът е фатално повреден и най вероятно 2 дни ще се прави. Не осигуряват на хората нито хотел, нито храна. Дори нещо повече, карат им се и се държат грубо. Моля, който има връзка с консулство или посолство във Франция, да им съобщи“, споделят разтревожените пътници.

По думите им дори се наложило жена да бъде транспортирана до болница.

Свързахме се с управителя на транспортния отдел към фирмата превозвач „Юбим“ Бисер Димитров. По негови думи обаче ситуацията е малко по-различна.

В действителност хората са пътували от Малага, Испания към България. Около 13 часа вчера автобусът им обаче аварира в околностите на Авиньон, заяви Димитров.

В 16 часа става ясно, че повредата на автобуса няма да бъде отстранена и е изпратен друг автобус от България, който се очаква да пристигне около 15 часа днес.

Управителят на транспортния отдел увери, че от компанията са търсили връзка с посолството ни във Франция, но никой не отговорил.

Съдействие им оказват френските власти. Едва към 19 часа вечерта пристигат Жандармерия и Червеният кръст на Франция.

От френския Червен кръст поемат извозването на хората от мястото на инцидента и ги откарват до хотел, където се намират и в момента. Осигурени са им вода и храна.

Относно пострадалата жената Димитров обясни, че е избягала от испанска болница и е колабирала в автобуса, тъй като е диабетик и е изпила една Кола. Затова се наложило повторното й откарване към лечебно заведение.

От фирма „Юбим“ благодарят на френските служби и на Червения кръст към Франция за оказаното съдействие.

Припомняме, подобен инцидент имаше и миналата седмица, отново в Испания. Тогава възпитаници на Националната финансово-стопанска гимназия в София бяха изхвърлени от хотела си, защото фирмата организатор на екскурзията не платила нощувките.


Следващото видео е направено от хората, оставени първоначално сред нищото:

Последвайте канала на

5440 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2015.08.04 | 17:28

8
С посолство във Франция можеш да се свържеш само от 10 до 12 часа.Тогава работят и са доста груби и неочтиви.

2015.08.04 | 17:29

9
Там работеле най-големите хайлази-връзкари и то само по час-два.
pepa

2015.08.04 | 17:28

7
ni6to novo to pri tqx si e praktika
VALERI ILIEV

2015.08.04 | 17:28

6
TOVA E VYARNO ZA BALGARSKOTO POSOLSTVO V PARIJ.OT 23 godini JIVEYA VAV FRANCIYA.TOLKOVA PRAVITELSTVA SE SMENIHA,NO KA4ESTVOTO NA OBSLYJVANE E POD NULATA.NE STIGA,4E RABOTYAT SAMO 2 4ASA TEZI PARAZITI,NO SA UJASNO GRUBI,VIKAT,NE DAVAT OBYASNENIE.VSI4KITE SA VRAZKARI.PO RANO,KATO MI SE NALOJE6E DA HODYA DO TOVA \"PROKLETO\" POSOLSTVO UJAS ME OBZEMA6E.DOBRE, 4E VZEH FRENSKO GRAJDANSTVO,4E VE4E SAM GO ZABRAVIL TOVA GLUPAVO POSOLSTVO SAS TAPITE SI I GLUPAVI SLUJITELI.AMAN OT VRAZKARI.NO EDIN DEN I TOVA 6TE SEKNE!,

2015.07.22 | 15:36

5
Аз не разбирам как хора тръгнали на дълъг път, са тръгнали без храна,без вода,без пари?? Има както виждам търговски център с Куик(като макдоналдс), можеха дори да пият вода от чешмите в тоалетните(ако нямат 30 сентима(60 ститинки) за да су купят вода. В супермаркета за 1,20 най-евтиният сандвич. Има климатик във всеки търговски център, защо не са влезли на хладно?? Дори от Куик нямаше да ги изгонят,ако се държат коректно. А те сякаш нарочно стоят в горещината и реват като деца...Аз си мислех, че са някъде в полето,но те не са. И ако дори на 1/3 от пътя са си свършили запасите,значи са безотговорни. Пак излагация.
Българин

2015.07.22 | 15:36

4
Като гледам какви са пътниците, те не знаят български. Не бих се учудил, ако от хотела просто за ги изхвърлили, защото вътре са го превърнали на катун. Път е, техника е. Чупи се. Но явно господичото заснел клипа е поредния търсещ 15 минутна слава. Защо се е налаголо да се звъни от фирмата на 112 , след като там имаме посолство ? Явно някой на държавна заплатка не си е свършил работата. Фирмата както гледам в новините е реагирала и веднага е изпратила автобус. Не виждам вина в тях, освен тази, че не са проверили автобуса преди тръгване. Но от друга страна това пак е задължение на някои държавани учреждения даващи лицензи
Бъгарски селянин

2015.07.17 | 22:41

2
Вода 2 евро,сандвич 8евро...това също го имам на клип....автобус до днес не бе изпратен,тръгнаха от Оранже,за да аварат пак в Биейа.....този път в италияско,ха,честито.... не всички са цигани,имаше жена на 60 години с няколко инсулта,нея роднини си я прибраха

2015.07.18 | 00:10

3
Аз знам по добре цените във Франция... 25 години живея във Франция. Цените са тези които Ви посочих.
Gost

2015.07.17 | 17:14

1
Avrobus s tsigani

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини