Френската полиция изгони около 200 роми

  • 27 септември 2011 13:15

  • 1334
  • 4
Френската полиция изгони около 200 роми
©

Френската полиция е изгонила около 200 членове на ромската общност от лагер във френския южен град Марсилия, предава АФП.

Ходът, който се извършва шест месеца преди президентските избори във Франция, предизвика гнева на правозащитни организации. Държавният глава Никола СаркозиНикола Саркози   Никола Саркози - Политик и президент на Франция (2007-2012 г.). Роден в Париж на 28 януари 1955 г. в се очаква да направи сигурността централна тема на все още необявената си кампания. Миналата година Саркози си навлече международна критика с политиката си на експулсиране на родени извън Франция роми. Около 150 полицаи взеха участие в прогонването на групата, която включваше деца и бебета. Нямало е насилие, но местният ръководител на Лига за човешки права отправи критика към операцията като „агресивна”. Той обвини градската община в неспазване на обещанието си през август за решение чрез преговори. „Днес единственият отговор, който имат, е полицията”, заяви Бернар Ейно.

Семействата са живеели в каравани и разядени железни и дървени колиби в близост до железопътна линия. Много от прогонените ще бъдат експулсирани до Румъния или България, ако не могат да покажат как могат да се самоиздържат.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1334 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Турски кукловоди

2011.09.30 | 21:37

4
Редно е турските цигани да се гонят в Турция. Изповядването на битовизъм от който произтича, че даденият индивид рязвайки си пишката, автоматично става турчин, следва да се тълкува като отказ от българско гражданство.
славянин

2011.09.28 | 08:32

1
Във Франция не им цепят басма, но ако в България направим такова нещо във същата тази Франция ще ни анатемосат като расисти. Докога ще вярваме на тези''демократи'' че ни мислят доброто? Те искат да превърнат България в сметище на човешката измет!
Шишо-бакшишо

2011.09.30 | 21:37

3
За начало от французите може да видим как се пази национален интерес, а за второ - да си спазваме законите. После всякакви разпасали се отрепки да получат заслужените си присъди и наказания. За трето - да отсечем ръцете на този, който дръзне да се меси в българските дела! България е над всичко, ЕС и педерастките хомозащитни организации да вървят на майната си!!!
Шишо-бакшишо

2011.09.30 | 21:37

2
Във Франция не им цепят басма на циганите, докато в България Гоцета, Костовци, царе и ББ им се умилкват покрай избори... Нека тези "правозащитни" организации обявят приходите си, произхода на средствата за плюене по собствения си народ. Едва ли това ще стане. Вече започва да прозират пипалата на задкулисните извратени кукловоди.

Добави коментар

Водещи новини