Французите не искат Доминик Строс - Кан да участва в изборите за президент

  • 12 септември 2011 12:25

  • 569
  • 0
Французите не искат Доминик Строс - Кан да участва в изборите за президент
© gettyimages

Мнозинството французи смятат, че бившият директор на МВФ Доминик Строс-КанДоминик Строс-Кан  Доминик Строс-Кан - фрeнски политик и  икономист. Роден на  25 април 1949 г. в Ньой. Завършва не трябва да участва в президентските избори през 2012 г. след завръщането си във Франция след секс скандала в САЩ, сочи проучване, цитирано от Ройтерс.

Ветеранът от Социалистическата партия Строс-Кан бе смятан за вероятен главен съперник на президента от десницата Никола СаркозиНикола Саркози   Никола Саркози - Политик и президент на Франция (2007-2012 г.). Роден в Париж на 28 януари 1955 г. в, преди да бъде арестуван в средата на май по обвинения в опит за изнасилване на камериерка, които бяха снети през август. Според проучването 63 процента от французите смятат, че Строс-Кан не трябва да участва в президентската кампания. 76 процента от анкетираните са на мнение, че делото не е повлияло на имиджа на партията, която следващия месец ще проведе първични избори, за да избере официален кандидат за надпреварата през 2012 г. Срещу бившия шеф на МВФ все още се води гражданско дело в Ню Йорк. Той е обвинен и в опит за изнасилване на френската писателка Тристан Банон.

Няколко десетки феминистки протестираха вчера пред прозорците на Доминик Строс-КанДоминик Строс-Кан  Доминик Строс-Кан - фрeнски политик и  икономист. Роден на  25 април 1949 г. в Ньой. Завършва в Париж, настоявайки той да не се връща в политиката, съобщава АФП. "Искаме Доминик Строс-КанДоминик Строс-Кан  Доминик Строс-Кан - фрeнски политик и  икономист. Роден на  25 април 1949 г. в Ньой. Завършва да не участва на следващите избори, докато не бъде оневинен и докато има процес и други жени подават жалби срещу него", заяви Нели Мартин, говорителка на Световното движение на жените, което обединява различни феминистки сдружения.

Последвайте канала на

БТА
569 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини