Папа Франциск: Благоденствието ни прави глухи и безразлични

  • 08 юли 2013 12:23

  • 979
  • 2
Папа Франциск: Благоденствието ни прави глухи и безразлични
©

"Културата на благоденствието ни прави безчувствени към виковете на другите хора и води до разпространяването на на безразличието в световен мащаб, каза папа Франциск", предаде Би Би Си.

Светият отец пристигна на италианския остров Лампедуза, на който пристигат множество имигранти и отслужи меса. Пред около 10 000 души той заяви: ние забравихме смисъла на братската отговорност. Главата на Римокатолическата църква се помоли за имигрантите и хвърли венец във водите на Средиземно море, за да почете паметта на загиналите в търсене на по-добро бъдеще.

Кораб със 177 африканци акостира броени часове преди Франциск да пристигне в Лампедуза, който се намира на 120 километра от Тунис и свързва Европа и Черния континент, коментира британската медия.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
979 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
християнка

2013.07.08 | 22:34

2
Свети отче!-простете за краткото обръщение но то е по-кратко по-близко по-човешко по-живо от протоколното!Културата за която говорите остана в историята на 50-те години на миналия век!Благоденствието на супер богатите свърши със смъртта на РРейгън-САЩ Сега няма безразличие а морален и финансов канибализъм!Крахът на наркокартелите води до кървави междуособици но населението с Вашата помощ/и Св църква/ заедно с реалните атеисти ще се справи с наркотероризма и Хитлеровата мегаломания!Простете смелостта ми и благословете семейството ми отдало силите си в тази жестока борба!християнка
svidetel

2013.07.08 | 15:31

1
Hristos kazva da ne nari4ame nikogo svoi otec, za6toto imame samo edin na6 otec i tova e Bog ! Tolkova si hristianka, kolkoto i ateistite, zaedno s koito kazva6, 4e 6te borite narkokartelite i ostanaloto zlo.

Добави коментар

Водещи новини