Британски министър възмутен от Атака

  • 03 юли 2013 08:03

  • 1905
  • 7
Британски министър възмутен от Атака
©

Пореден политик от чужбина – възмутен от поведението и политиката на партия „Атака”. Пред БТВ британският министър по европейските въпроси Дейвид Лидингтън обясни, че не е съгласен с платформата на българските националисти и смята, че в една съвременна европейска държава пътят е в обединението, а не в противопоставянето и омразата.

„Г-н Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа и неговите колеги очевидно са избрани в парламента от своите привърженици. Но поведението му именно в Народното ви събрание не е приемливо за нито един политик, още по-малко за лидер на партия в европейска държава. В британския парламент не бихте били допуснати с оръжие, както и на което и да е друго обществено място”, коментира Лидингтън по въпроса с нахлуването на Сидеров в НС първо въоръжен с полицейска палка, а на следващия ден и с пистолет.

Британският политик обясни и как стои въпросът с избирателната система на Острова.

Ние нямаме партийни листи – всеки депутат представлява една териториална единица – град или регион, и отговаря за нея, за интересите на хората там. Ежедневно аз получавам стотици писма от избирателите си по всякакви въпроси – от външнополитически като конфликта в Близкия Изток, до това колко къщи трябва да има на дадена улица. Всеки политик е следен под лупа от медиите дали защитава интересите на своя регион. Британската избирателна система е разделена на избирателни райони и е мажоритарна – който е с най-много гласове, той влиза в НС”, каза още министърът за въпросите по ЕС от кабинета на Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г..

Лидингтън обясни, че се е срещнал във вторник с демонстранти от антиправителствените протести у нас. „Обясниха ми, че искат прозрачност в обществото и политиката. Лидерите трябва да решат как да реагират. Впечатлен съм обаче как демонстрантите се държат по мирен начин – това е основата за една зряла демокрация”, подчерта политикът от Великобритания.

Последвайте канала на

1905 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2013.07.04 | 13:24

7
Болен Лидеров-преподавател във ВИТИЗ. Клоун, циркаджия и сребролюбец.

2013.07.04 | 13:24

6
Абе Госполдине ли си къв си там в Англия не те знам.Ти изобщо за какво си дошъл в България а???Да ни плюеш и да се правиш на важен пред нас ли бе мръшляк.Имаш огромният късмет че не си наблизо.Марш от България.

2013.07.04 | 13:24

5
И Джаба е възмутен от Атака и Рамбо е възмутен и Дън Сяо Пин е възмутен и Мики Маус и целия свят и междупланетния съюз на вселената всички са възмутени ха ха ха .

2013.07.04 | 13:23

4
Възмущават се от Атака и Сидеров, а от бандита Буда и ГРОБ, не се възмущават,. Защо ли? Защото са късопаметни или защото са подкупни и нечестни или мерят с два различни аршина? Забрадиха ли кой спеше, когато наградиха ЕС. Забравиха ли кой убива пенсионерите и децата в България. Забравят ли кой командваше медиите. Не са забравили, но тъка им УЙдисва.
Малчо до 4

2013.07.04 | 13:23

3
виж какво тъпако, не се опитвайте да демонизирате Борисов, както демонизирахте Костов!! Тази тактика на Комунистическата Мафия – да демонизира и оплюва честните и достойни хора , за да продължи да краде и граби няма да мине!!Ето ти и един текст за размисъл:Виж сега пич, аз имам фирма и работя в нея заедно с 5 човека!! Никакъв Боко, никакъв Цоко не ми е пречил на мен!! Доволен съм , че има магистрали и мога да пътувам като бял човек!! Доволен съм, че няма вече отвличания!! ЗАТОВА ЩЕ ГЛАСУВАМ ПАК ЗА ГЕРБ!! А вие, пролетариата, не смятайте, че БСП е работническа партия!! Прочети това драги и помесли, ако имаш достатъчно мозъчни гънки , за да схванше за какво иде реч: БКП през 1989 г. загуби своята програмно–политическа цел – Построяването на безкласово комунистическо общество! Тя смени името си на БСП и фактически бе изпразнена от идеологическо съдържание! Този вид структури се наричат КОТЕРИЯ! Целта им е само една, а именно защита на виновните за провала на комунистическия експеримент от заслужено възмездие и впоследствие осигуряване на икономическите интереси на групата на комунистическите лидери и техните потомци! За жалост комуноидите успях в България и в двете направления! Ако сега попитате някой редови комунист, вкл. и от тяхното ръководство, дали БКП/БСП се бори за Комунизъм , очевидно е че не би могъл да отговори! Същотго се отнася и за следнити подвъпроси: –БСП е ли за пролетарска революция и за построяването на безкласово комунистическо общество? –Какво е отношението на БКП/БСП към световния „империализъм” ? –Какво е отношението на комунистите към китайския ревизионизъм? Никой в БКП/БСП не може да отговори на тези въпроси, защото дори и от т.н. Марксистко–ленинска гледна точка БКП/БСП не е нищо друго освен шайка ревизионисти!! Жалкто е че в Бг все още има хора , предимно сантиментално настроени старци, които са готови да дадат гласа си за тази бандитска организация!!
Боздуган

2013.07.04 | 13:23

2
А,бе педераст английски,гледай си там твоя ФАРАДЖ в вашата кочина и се оправяйте с мусюлманите,че главите ви почнаха да се търкалят като зелки по улиците ви !Идиот !
Боздуган

2013.07.04 | 10:27

1
Атака подпира орешките на БСП и ДПС

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини