Чичолина пое към кметството на Рим

  • 10 април 2013 12:36

  • 3482
  • 0
Чичолина пое към кметството на Рим
©

Бившата порнозвезда Илона Сталер, известна най-вече с творческия псевдоним Чичолина, обяви за своето участие в местните избори в Рим в края на май, предаде РИА Новости.

61-годишната актриса от филмите за възрастни ще издигне кандидатурата си утре от листата на Италианската либерална партия (ИЛП). По-рано тя обяви, че разделя програмата на политическата формация, най-вече застъпването на правата и свободите на гражданите. Ако бъде избрана за член на общинския съвет на италианската столица, Чичолина ще се бори за легализацията на проституция, леките наркотици, еднополовите бракове и защитата на честта на лишените от свобода.

Звездата има опит в политиката. През 1987 г. Сталер стана депутат в италианския парламент. Тя заемаше поста 5 години и бе запомнена с предизвикателните си тоалети, който разсейваха нейните колеги от изпълнението на преките им задължения. През 2002 г. тя се намеси в местните избори в град Монца, а малко по-късно направи опит да влезе в парламента на родната си Унгария. Неотдавна Сталер обяви за създаването на партията Оптимисти-футуристи и заяви за намерението да се кандидатира в Милано. По-късно тя обаче се насочи към Рим.

Сталер е родена през 1951 г. в Будапеща, но творческият й път в света на порното е свързан с Италия. Тя става гражданка на западноевропейската държава през 1972 г. Чичолина през 1991 г. се омъжва за един от най-скъпоплатените американски авангардисти в САЩ. Тя има син лудвиг от Джерфри Кунс. След кратия брак Стател си взе сина и го закара в Италия. След няколкогодишна битка за попечителството Лудвиг бе даден на Кунс, припомня руската медия.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3482 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини