Италианската левица отказа на Силвио Берлускони (обновена)

  • 01 март 2013 09:27

  • 787
  • 0
Италианската левица отказа на Силвио Берлускони (обновена)
©

Италианските левоцентристи няма да сформират широка коалиция с десноцентристката групировка на Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29 след парламентарните избори, заяви техният лидер Пиер Луиджи Берсани.

"Искам да заявя ясно, идеята за голяма коалиция не съществува и никога няма да съществува", каза Берсани, цитиран от Ройтерс. Берсани подчерта в интервюто, че ще представи идната седмица на президента Джорджо Наполитано план в 8 точки за управлението на страната. Лидерът на левоцентристите посочи, че когато стане въпрос за възлагане на премиерски мандат, той ще се кандидатира за премиерския пост. Запитан дали неговото правителство ще бъде кабинет на малцинството, Берсани заяви: "Наричайте го, както си искате. За мен това ще е правителство на промяната".
Коалицията на Берсани спечели мнозинство в долната камара на италианския парламент, но няма абсолютно мнозинство в горната камара, което прави задачата й да управлява Италия доста трудна.

Последвайте канала на

БТА
787 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини