Либия е основен спонсор на сирийските бунтовници

  • 06 ноември 2012 12:49

  • 607
  • 0
Либия е основен спонсор на сирийските бунтовници
©

Основният спонсор на сирийските бунтовници е Либия, пише британският в. Файнейшъл таймс.

Новата власт в Триполи е дало на Сирийския национален съвет 20,3 млн. долара. Общо от създаването си през пролетта на 2011 г. най-голямата организация на опонентите, искащи свалянето на режима на Башар Асад, е получила 40,4 млн. долара. На второ място по обем на финансиране на сирийската опозиция се нарежда Катар с 15 млн. и Обединените арабски емирства с 5 млн. Изданието припомня, че освен с пари Либия подкрепя бунтовниците в близкоизточната страна, като изпраща и мъже, били се срещу убития на 20 октомври Муамар КадафиМуамар Кадафи Муамар Кадафи - Роден на 7 юни 1940 г., според версия е роден на  7 юни 1942 г. Държавен глава на Либия.

Днес един от основните поддръжници на Башар Асад Русия заяви, че ще спре да да доставя оръжие за Сирия. Външният министър в Москва Сергей Лавров заяви, че договорите между двете държави са изтекли.

По-рано правителствената телевизия съобщи, че братът на председателя на парламента е бил убит в Дамаск. Властта обвини бунтовниците за смъртта на Мохамед Осама Лахам.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
607 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини