"Хамас" даде официалния си отговор на предложението за прекратяване на огъня с Израел

  • 11 юни 2024 22:34

  • 6024
  • 2
"Хамас" даде официалния си отговор на предложението за прекратяване на огъня с Израел
© Gettyimages

"Хамас" даде официалния си отговор на предложението за прекратяване на огъня с Израел, каза днес представител на палестинското ислямистко движение, цитиран от БТА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2269

Той не уточни каква е позицията на "Хамас", но на практика повтори условия, които вече бяха обявени от Израел за неприемливи.

"Отговорът на "Хамас" потвърди отново позицията на групировката, че всяко споразумение трябва да сложи край на ционистката агресия срещу нашия народ, израелските (въоръжени) сили да се изтеглят (от ивицата Газа), (палестинската територия) да бъде възстановена и (да включва) сериозна сделка за размяна на затворници", каза неназованият представител на ислямисткото движение пред Ройтерс.

Израелското правителство отказва да сложи край на войната в Газа

Малко по-рано репортер от американския новинарски сайт "Аксиос" написа в социалната мрежа "Екс", че от "Хамас" са дали на посредниците от Катар и Египет своя официален отговор на израелското предложение за прекратяване на огъня и освобождаване на заложници, държани в ивицата Газа. Той се позова на два източника, като също не даде подробности.

Впоследствие "Хамас" и друга радикална палестинска групировка - "Ислямски джихад", потвърдиха в съвместно изявление, че са предали своя отговор на катарските и египетските посредници. Те изразиха "готовност за положително" постигане на сделка за слагане на край на войната.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6024 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ukraina55

2024.06.12 | 09:27

2
Израелците здраво размазаха Хамас и сега Хамас са готови за преговори ха ха ха.

2024.06.11 | 23:49

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини