Агенцията на ООН за подпомагане на палестинските бежанци: Ударите по Рафах са ужасяващи

  • 27 май 2024 13:34

  • 302
  • 1
Агенцията на ООН за подпомагане на палестинските бежанци: Ударите по Рафах са ужасяващи
© Getty Images

Агенцията на ООН за подпомагане на палестинските бежанци днес съобщи, че съобщенията за атаки срещу семейства, укриващи се в град Рафах в южната част на ивицата Газа, "са ужасяващи", предаде Ройтерс.

"Информацията, идваща от Рафах, за новите нападения срещу семействата, търсещи убежище, е ужасяваща", съобщи агенцията в социалната мрежа "Екс".

"Съобщава се за масови жертви, включително за деца и жени сред убитите. Газа е ад на земята. Изображенията от снощи са поредното доказателство за това", допълва организацията.

Израелски удари убиха най-малко 35 палестинци в Рафах

Служители от палестинските здравни власти съобщиха вчера, че при израелските въздушни удари са загинали най-малко 35 души, а още десетки са ранени в район в анклава край Рафах, предвиден за евакуираните.

Израелските сили за сигурност съобщиха, че ударът е нанесен по обект в Рафах на палестинската екстремистка групировка "Хамас" и че случаят се разследва, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
302 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.27 | 16:17

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини