Китай призовава към спокойствие в Близкия изток

  • 14 април 2024 10:19

  • 716
  • 2
Китай призовава към спокойствие в Близкия изток
© pixabay

В изявление Външното министерство на Китай заяви, че е "дълбоко загрижено за настоящата ескалация" и призова "замесените страни да запазят спокойствие и сдържаност, за да избегнат по-нататъшна ескалация на напрежението".

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2306

Лаконичната и шаблонна позиция на китайската дипломация не е неочаквана. Китай поддържа тесни дипломатически и икономически връзки с Иран. Миналата седмица Съединените щати призоваха Пекин да окаже давление на Техеран, за да не предприеме ответна атака срещу Израел.

Върховният лидер на Иран: Злонамереният ционистки режим, който е пълен със злоба и зло, добави още една грешка

Вчера късно вечерта Иран изпрати стотици дронове и крилати ракети на три вълни към територията на Израел. Атаката на Техеран се представя и мотивира като отмъщение за удара от 1 април срещу иранското посолство в Дамаск, където загинаха висши представители на Гвардейския корпус.

Представители на западните страни веднага осъдиха отмъщението на Иран, а САЩ и Великобритания се включиха в помощ на израелската армия с отблъскване на дронове. Саудитска Арабия и Йордания също се включиха.

Последвайте канала на

Калина Христова
716 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.04.14 | 15:02

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca

2024.05.25 | 07:37

2
❤️ Г­­о­­р­е­­­щ­­и­­­ ­­­м­­­о­м­­и­­­ч­­­е­­­т­­­а­ ­­в­­и­­­ ­­­о­­ч­­­а­­к­в­а­­­т ­­­-­ X­1­8­­­.­F­­­U­N

Добави коментар

Водещи новини