Германска фрегата едва не унищожи американски дрон за $30 млн.

  • 01 март 2024 13:44

  • 765
  • 1
Германска фрегата едва не унищожи американски дрон за $30 млн.
© Getty Images (архив)

Фрегата от състава на Военноморските сили на Германия, която участва в международната операция за защита на корабоплаването в Червено море, е била на косъм от това да свали американски дрон.

От Министерството на отбраната на ФРГ потвърдиха за случая, който по думите им се е случил в понеделник. От изявлението им става ясно, че фрегатата е открила огън по дрон на страна-съюзник, но не разкриха дали става дума за САЩ.

Фрегатата  „Хесен“ започна да обстрелва дрон, след като не успя да го идентифицира, поясни след инцидента германският министър на отбраната Борис Писториус, уточнявайки, че целта (по свалянето му) не е била изпълнена.

По информация на „Шпигел“ става въпрос за американски разузнавателен дрон „Рийпър“, чиято цена е от порядъка на 30 милиона долара.

Германска военна фрегата отплава за Червено море

От военното ведомство на Германия оправдаха действията на екипажа на фрегатата с обяснението, че никой от съюзниците им не ги е предупредил за полета на въпросния дрон в района.

Източници от министерството са споделили пред „Шпигел“, че подобно неразбирателство в координацията между съюзниците е недопустимо и че комуникацията трябва да бъде значително подобрена.

Последвайте канала на

Владимир Василев
765 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.01 | 21:47

1
Отслабването без диета и гладуване не е мечта - това е реалност. Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни. Съветвам всички с наднормено тегло да пробват.----> gg.gg/ketoexpo

Добави коментар

Водещи новини