Лидери на Хамас в Газа са избягали в Египет?

  • 20 февруари 2024 14:20

  • 606
  • 1
Лидери на Хамас в Газа са избягали в Египет?
© Getty images (архив)

"Лидерът на палестинската терористична групировка Хамас в ивицата Газа Яхия Синуар, брат му Мохамед, тяхна сестра и още няколко ръководители на екстремистите са избягали от палестинския анклав на брега на Средиземно море в Египет", това написа саудитският информационен сайт "Илаф", който цитира арабски източници.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2081

Изданието от близкоизточната монархия изрази предположението, че терористите са взели израелци, държани като заложници след атаката от 7 октомври. "Израелските граждани може да бъдат използвани като жив щит", добави арабската медия, цитирана от изданието от Еврейската държава "Детали".

"Предполагаемото бягство най-вероятно е станало през някой от тунелите, свързващи ивицата Газа със северноафриканската страна. По някои от подземните съоръжения може да преминават дори лекотоварни автомобили", добави "Детали", като се позова на "Илаф".

"Официални израелски лица заявиха, че не могат нито да потвърдят, нито от отрекат медийната информация", това съобщи от своя страна изданието от Еврейската държава мигнюз.  

Както екипът на novini.bg вече писа, миналата седмица се появиха опасения, че Яхия Синуар вероятно е бил убит.

Хамас: Лидерът ни в ивицата Газа е убит?

"Израелски служби за сигурност от своя страна предположиха, че ръководителят се крие в някой от многото тунели в ивицата Газа", добави израелската медия нюзру.

"В Хамас вече е започнал процес на търсене на наследник на Яхия Синуар, в случай че той загине. Най-вероятният нов лидер на палестинските терористи в ивицата Газа е Раухи Мущаа. Той бе съкилийник на Синуар. Мущаа отговаря за планирането и провеждането на специални операции, включително и в чужбина", написа мигнюз.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
606 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.20 | 15:19

1
Чували сте за подобрената формула на Виа`гра, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безопасна на всяка възраст, както и лекува мъжки заболявания и подмладява. Аз лично го опитах и сега го препоръчвам на всички. Ето какво пишат за нея---> do.my/bluestone

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини