Хамас: Лидерът ни в ивицата Газа е убит?

  • 14 февруари 2024 12:13

  • 2149
  • 1
Хамас: Лидерът ни в ивицата Газа е убит?
© Getty images (архив)

"Лидерът на палестинската терористична групировка Хамас в ивицата Газа (анклава на брега на Средиземно море) Яхия Синуар вероятно е убит. Такива опасения  започнаха да циркулират сред ръководството и членската маса на арабската екстремистка организация", това написа израелската медия мигнюз.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 1995

"Според най-разпространената версия водачът на Хамас е загинал при операция на Въоръжените сили на Еврейската държава (ЦАХАЛ) по разрушаване на тунели на Хамас и бил погребан жив. Синуар не се е появявал публично от две седмици и телефонът му е изключен", добави изданието, което се позова на арабски източници

"Днес официалният говорител на ЦАХАЛ контраадмирал Даниел Хагари заяви: Арестувани са роднини на Синуар. Провеждат се разпити. Близките на терориста ни дават ценна информация", това съобщи израелската медия нюзру.

"Нашата цел е да хванем Синуар жив или мъртъв. Това е една от нашите основни цели. Когато я постигнем, ние ще ви информираме за това", каза още високопоставеният военен пред журналисти.

"По-рано от пресслужбата на ЦАХАЛ разпространиха видео как Синуар влиза в тунел в град Хан Юнис. Той е придружаван от съпругата си, техни синове и дъщеря, и негов брат. Кадрите са заснети на 10 октомври (третия ден на войната между Израел и Хамас). На въпрос защо видеото е обнародвано чак сега Хагари отговори: Това е решение на военното и политическото ръководство на Държава Израел", посочи още нюзру.

Бивш шеф на МОСАД: Лидерите на Хамас са живи благодарение на политическо решение

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2149 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.14 | 15:18

1
Нефертити

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини