Хамас стреля от жилищни райони, скрити зад жив щит; а да наричаш обезглавяването на бебета „съпротива“ е безумие

  • 11 октомври 2023 16:23

  • 5623
  • 0
Хамас стреля от жилищни райони, скрити зад жив щит; а да наричаш обезглавяването на бебета „съпротива“ е безумие
© Getty Images/Novini.bg

Френската съпротива през Втората световна немски бебета ли обезглавяваше? 

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2067

Това ли наричате „съпротива“? 

Десетки тела на бебета и деца са открити в Израел, някои са без глави

Десетки тела на бебета и деца са открити в Израел, някои са без глави

„Съпротива“? … 

Влизат в къщата и започват да избиват наред цивилни. Знаят, че влизат в къща, не е стрелба по грешка. Режат главите на бебета. Също не по грешка. Не от разстояние. 

Вижте добре снимката горе. В мрежата има още много такива. Добре я вижте – ето откъде Хамас изстрелва ракетите си. Измежду жилищни сгради. Защо?

Защо ли?

Защото, когато последва отговорът, той неминуемо ще удари по цивилни. Жертват собствените си хора, за да може после – по снимките – да изглежда трагично и зловещо. 

Що за „човек“ слага ракетните установки между жилищни блокове? Какъв „войник“ се крие между цивилни?

Никакъв, ето какъв. Това не са нито хора, нито войници, те най-обикновени, страхливи терористи. 

Когато (назад през годините) Израел прави ракетен удар, има предхождащо предупреждение, за да се евакуират цивилните. Ще направя обосновано предположение, че самите терористи от Хамас не са позволявали на цивилните палестинци да се евакуират, за да може да има жертви, да изглежда трагично на снимките. 

Всички анализатори говорят за това, че в Газа няма свобода, няма права, няма право на мнение, няма нищо такова – самите палестинци са под ботуша на Хамас. Пионки. Какво би спряло терористите да ги принуждават да стоят вместо да се евакуират? Какво би спряло един терорист, който се крие между цивилни палестинци, да го направи? 

И, ако това – за принудата да стоят – е само обосновано предположение, то първото – че си крият базите и установките сред цивилни и жилищни сгради – е факт. И се вижда. И се знае. 

Николай Гълъбов: "Хамас" се крие в училища, болници и населени места, използва цивилни като жив щит

На новопоявилите се от нищото (като по заповед на щуката) „съпричастни“ към палестинската кауза другари, дето още не знаят даже къде е Палестина, мога само да кажа, че това, което се случва, е против интересите на палестинците. Палестинците бяха постигнали споразумение с Израел за $1 млрд. инвестиции, за работни места, за отваряне към държавата, нещата бяха започнали да се случват и изведнъж…

… изведнъж Хамас. 

И сега Газа ще бъде… ще цитирам заглавие на Ройтерс… пулверизирана. 

Така че – тези, които сте си сложили знамето на Палестина на профилните снимки във фейса – Хамас си имат собствено знаме, него трябва да си закачите, не палестинското.

С тях сте съпричастни всъщност – с терористите, не с палестинците. 

Друг е въпросът колко много от цивилните в Палестина се радват на избитите евреи и еврейски деца. И как ходят да удрят, ритат и обругават телата на отвлечените израелци, които разнасят по улиците. Пак ще си задам въпроса от интрото: Френската съпротива през Втората световна немски бебета ли обезглавяваше? 

Аз не съм чул израелски войник или полицай да влезе в палестинска къща и да обезглави бебе. 

Не може да не виждате разликата между това цивилни и деца да бъдат убити от ракетен обстрел, защото установките умишлено са сложени между жилищата им и последвалият отговор е ЯСНО, че ще ги засегне (то е направено, за да ги засегне); и това „войници“ да влизат в домовете и да режат главите на бебета. 

Не може да не виждате разликата. И, ако не я виждате, сте загубена кауза. 

А относно „историческите“ ви „справки“ за това, че палестинците са на „тяхната“ земя…

И да, и не. Не е никак елементарен въпросът. 

Защото хиляди години ПРЕДИ да съществуват мюсюлмани, в Палестина са живеели евреи. Та чия е Палестина оригинално…? 

Преди държавата Израел, Палестина е била британска, преди това – османска, преди това – римска, преди това – еврейска. „Палестинска“ Палестина не е била. Но, да – в 21 век толерантността трябва да е водеща и палестинците да бъдат равни със съседите си и да имат правото на живот и труд, необезпокоявани от никого и нищо. Но техният най-голям проблем към момента не бяха израелците, а терористите, които не им даваха да дишат и стъпкваха мира им.

А сега кой е най-големият им проблем… вече е трудно да се каже, но със сигурност, ако не бяха Хамас, нямаха да го имат този проблем. 

Войната се води срещу войници, не срещу деца


Този коментар изразява личното мнение на автора
и може да не съвпада с позициите на редакцията на Novini.bg.

Последвайте канала на

Александър Томов
5623 0

Свързани новини

Свързани видеа

Водещи новини