Повече от 50 загинали след корабокрушение край Сирия

  • 23 септември 2022 13:39

  • 259
  • 1
Повече от 50 загинали след корабокрушение край Сирия
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

На борда на лодката, която претърпя корабокрушение през последните няколко часа край сирийския бряг от Северен Ливан, е имало повече от 100 души, а може би и 150. Досега са открити най-малко 53 тела, включително на жени и деца, но според други източници броят на жертвите е 62. Десетки може да са изчезнали, предаде RaiNews, цитирано от "Дарик".

Сирийското ведомство за правата на човека в Сирия, което е чула свидетелствата на някои оцелели, твърди, че на борда на "лодката на смъртта" е имало 120-150 души, предимно ливанци, но също така сирийци и палестинци.

Подробностите съобщи ливанския министър на транспорта Али Хамие, според когото спасителните операции, продължили цяла нощ, продължават и в тези часове. Сирийските и ливанските власти са в тесен контакт, за да се опитат да спасят оцелелите и да открият още тела.   

Първите 15 тела бяха открити вчера следобед край бреговете на Тартус, Сирия, недалеч от границата с Ливан. Лодката е идвала от Северен Ливан. Сред жертвите има жени и деца, твърдят източници.

През април миналата година повече от 30 души, сред които жени и деца, се удавиха край бреговете на Северен Ливан, когато лодката, с която пътуваха, беше блъсната от патрулна лодка на ливанската брегова охрана.

Цветелина Кирилова
259 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.09.23 | 18:05

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини