Легенда на израелския шпионаж подкрепи предизборно вътрешния министър

  • 30 август 2022 13:58

  • 1006
  • 0
Легенда на израелския шпионаж подкрепи предизборно вътрешния министър
© Getty images (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Легендарният израелски шпионин Джонатан Полард ( на снимката) подкрепи партията на вътрешния министър Айелет Шакет", това предаде медията от еврейската държава нюзру.

"Заради моята безкрайна любов към Държавата Израел и заради това, че винаги съм работел за сигурността и териториалната цялост на нашата родина, аз призовавам да гласуваме за партията, ръководена от човека, който работи денонощно за просперитета на Израел, "Руах Ционит", заяви Полард.

"Руах Ционит" е нова партия, създадена от Шакет. Ръководителката на силовото ведомство напусна политическата формация на бившия премиер Нафтали БенетНафтали БенетНафтали Бенет, роден на 25 март 1972 г. е израелски политик, служил като 13-и и настоящ "Ямина".

Израелският вътрешен министър смята да създаде широка коалиция

Да припомним, на 2-ри ноември гражданите на близкоизточната страна ще гласуват Кнесет. Това ще са петите парламентарни избори за последните три и половина години. Социологическите проучвания сочат, че нито блокът на сегашния премиер Яир Лапид, нито коалицията начело с Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и не могат да получат необходимите най-малко 61 от 120-те места в парламента.

В средата на 80-те години на миналия век Полард бе осъден в САЩ за шпионаж в полза на Израел на доживотен затвор. Той на 20 ноември 2015 г. бе освободен предсрочно с петгодишен изпитателен срок.

Джонатан Полард и съпругата му Естер Полард пристигнаха в Израел на 30 декември 2020 г. Те бяха посрещнати лично от Нетаняху.

Бенямин Нетаняху посрещна лично ексагент на МОСАД

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1006 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини