Иран отвърна на САЩ

  • 02 август 2021 14:58

  • 782
  • 0
Иран отвърна на САЩ
© Getty images (архив)

"Заявленията на САЩ, че нашата страна има нещо общо с атаката срещу  танкера "Мърсър стрийт" в Арабско море нямат никакво основание", това заяви официалният представител на иранското външно министерство Саид Хатибзаде, предаде АП.

От дипломатическата централа в Техеран обвиниха Вашингтон в отправяне на безпочвени обвинения. "Въпросните думи нямат нищо общо с действителността и не се основават на факти", каза още той.

Нападнаха танкер в Арабско море

По думите на високопоставения служител от министерството: САЩ първо обвиняват Ислямска република Иран, а по-късно  казват, че вероятно има намеса на страната ни. Във Вашингтон не правят нищо друго освен да си противоречат.

На 30 юли корабът "Мърсър стрийт", управляван от израелска компания, бе нападнат край бреговете на Оман. Вследствие на атаката загинаха двама членове на екипажа – британец и румънец. Премиерът на еврейската държава Нафтали БенетНафтали БенетНафтали Бенет, роден на 25 март 1972 г. е израелски политик, служил като 13-и и настоящ обвини Техеран за атаката. По-късно подобни изказвания направиха Великобритания  и САЩ.

Във връзка с атаката от петък днес външните министри в Лондон и Букурещ призоваха посланиците на Техеран.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
782 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини