Израелският премиер: Половината от световните инвестиции в киберзащита са в нашата страна

  • 18 януари 2022 15:00

  • 1385
  • 0
Израелският премиер: Половината от световните инвестиции в киберзащита са в нашата страна
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

Около половината от световните инвестиции в киберзащита през последните години са в Израел, заяви днес министър-председателят Нафтали БенетНафтали БенетНафтали Бенет, роден на 25 март 1972 г. е израелски политик, служил като 13-и и настоящ, цитиран от Ройтерс, предаде БТА.

Във обръщение пред Световния икономически форум в Давос той каза, че с увеличаването на дистанционния режим на работа компаниите ще бъдат все по-уязвими за кибератаки.
"Това означава, че имаме нужда от добра киберотбрана, а Израел сериозно инвестира в технологии за киберотбрана", заяви Бенет. "Смятам, че близо половината или почти половината от световните инвестиции в киберкомпании през последните няколко години са в Израел. Следователно Израел се е превърнал в средище на киберзащитата. Виждам много възможности и ние възнамеряваме да ги използваме", каза той.

Бенет също така заяви, че финансирането на Иран може да доведе до засилване на тероризма. "Последното нещо, което искате да направите, е да налеете десетки милиарди долари в този апарат. Защото какво ще получите? Засилване на тероризма", каза той, очевидно предупреждавайки световните сили да не смекчават санкциите срещу Иран в стремежа си да постигнат ново ядрено споразумение.

По думите на Бенет Иран е източник на тероризъм в Близкия изток и трябва да се откаже от ядрената си програма, насочена към създаване на атомно оръжие. "Иран е източник на тероризъм в Близкия изток. Иран е октопод на тероризма и нестабилността, неговата глава е в Техеран, а пипалата му се разпростират в целия регион", каза Бенет. "Иран трябва да се откаже от ядрената си програма. Очевидно иранците се опитват да разработят ядрено оръжие", заяви израелският лидер.

Джо Байдън: САЩ няма да допуснат Иран да се сдобие с ядрено оръжие

 

Валери Зайцев
1385 0

Свързани новини

Водещи новини