"Деца на огъня" са запалили Турция?

  • 02 август 2021 11:40

  • 15076
  • 0
"Деца на огъня" са запалили Турция?
© Getty images (архив)

Групировката "Деца на огъня" е поела отговорността за горските пожари в Турция, предаде газета.ру.

Според публикация в проправителствения вестник "Йени шафак" организацията е била подразделение на обявената от Турция, Европейския съюз и други страни по света за терористична организация Кюрдска работническа партия (ПКК). От "Децата на огъня" са заявили, че нейни членове и симпатизанти са запалили пожарите в горските масиви край морските курорти Анталия, Бодрум и други.

"Режимът в Анкара разбира единствено и само езика на насилието. Ето защо ние решихме да го поставим на колене с огън", това е пишело в изявление на подразделението на ПКК.

Огромни пожари избухнаха на 28 юли в Турция. По последни данни огнената стихия е взела най-малко осем жертви, а пострадалите са почти 850 души.

Почти всички огнища на горските пожари в Турция са овладени

Коментирайки пожарите, президентът Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва заяви, че властите в страната са арестували заподозрян. "Ако става дума за диверсия, виновните трябва да бъдат наказани", каза той, цитиран от газета.ру.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
15076 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини