Близо 300 палестинци бяха ранени при сблъсъци с израелски войници на Западния бряг

  • 30 юли 2021 21:04

  • 912
  • 0
Близо 300 палестинци бяха ранени при сблъсъци с израелски войници на Западния бряг
© gettyimages

Около 270 палестинци бяха ранени днес при сблъсъци с израелски войници на окупирания Западен бряг по време на протести срещу израелската колонизация и погребението на палестински младеж, убит вчера, съобщи БТА, като се позовава на палестинския Червен полумесец.

Най-много са ранените в Бейта, северната част на Западния бряг, близо до Наблус, където от май стават редовно сблъсъци между израелската армия и местни жители, протестираща срещу изграждането на израелско селище наблизо. Селището беше евакуирано и е охранявано от израелската армия докато властите решат съдбата му. Повечето от ранените са пострадали от вдишване на сълзотворен газ, а петдесетина са били улучени от гумени куршуми.

Израел обяви, че е атакувал база на "Хамас" заради запалителни балони

Седем палестинци са били простреляни с истински куршуми, според Червения полумесец. Израелската армия посочи, че близо 150 палестинци са хвърляли камъни и запалени гуми срещу войниците, които отвърнали "със средства за борба с безредици" и изстрели.

В град Бейт Омар, в южната част на Западния бряг, сблъсъци избухнаха днес по време на погребението на 20-годишен палестинец. Той почина от раните си, след като беше прострелян предишния ден при подобни сблъсъци с израелски войници на погребението на друг палестински младеж, на 12 години.

Западният бряг на река Йордан е палестинска територия, окупирана от 1967 г. от Израел и всички израелски селища, намиращи се там, са смятани за незаконни според международното право.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
912 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини