Нетаняху получи мандат за формиране на ново правителство на Израел

  • 06 април 2021 12:51

  • 269
  • 3
Нетаняху получи мандат за формиране на ново правителство на Израел
© Getty images

Премиерът Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и получи от президента на Израел мандат за формиране на ново правителство на Израел след избори, които не излъчиха ясно управляващо мнозинство, предаде Ройтерс.

Нетаняху, който е на власт от 2009 г., сега има трудната задача да намери достатъчно съюзници за управляваща коалиция.

Според закона той има 28 дни да направи това, като е възможно двуседмично удължаване преди президента Реувен Ривлин да номинира друг за премиер или да помоли парламента да избере министър председател.

Очаква се днес израелският президент да обяви на кого възлага мандат за съставяне на правителство

На изборите в Израел на 23 март, които бяха четвърти за две години, нито Нетаняху и негови потенциални партньори – десни и религиозни партии, нито потенциална коалиция от негови опоненти не успя да получи мнозинство в парламента, информира БНР.

Но в консултациите на Ривлин с политическите партии  понеделник за даване на мандат за формиране на правителство Нетаняху получи по-голяма подкрепа от други кандидати за поста, заради което президентът обяви, че го номинира за министър-председател.

Последвайте канала на

Novini.bg
269 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Jennya21

2021.04.10 | 03:52

3
­­­В­и­­­ж­­т­е­­ ­­м­о­­я­т­­­а­­­ ­­т­­­и­­й­­­н­­ ­­­п­­­у­­т­к­­­а­­­ ­-­­­ ­­­W­­W­­W­­­.­­­B­G­­1­­7­.­­C­­L­­U­­B­­­
гл шеф

2021.04.06 | 13:58

2
от гл шеф. на тайно разузнаване. всички уреди са вземани от сот и полицията от. кюстендил. от мазето на полицията кюстендил от сандо тежко престъпление. криминално звено той нее виноват [сандо ]
Васо Сръбския

2021.04.06 | 13:08

1
Чифутска измет!!! Кво ни занимавате с тая подчовешка пасмина

Добави коментар

Водещи новини