Протестите срещу израелския премиер продължават

27 декември 2020 08:55

Протестите срещу израелския премиер продължават
© getty images
681 2

Стотици израелци протестираха срещу премиера Бенямин Нетаняху с искане дългогодишният лидер да подаде оставка. Това са случва само броени дни след като Израел се запъти към нови парламентарни избори, предаде Асошиейтед прес.

Протестиращите държаха надписи като "Върви си" и "Няма да спрем да протестираме, докато не се махнеш от живота ни".

Демонстрантите се събират пред резиденцията на Нетаняху в Ерусалим от месеци. Те протестират срещу подхода му към коронавирусната пандемия и настояват, че той не може да управлява Израел, докато е обвиняем. Срещу премиера бяха образувани три отделни дела за измама, злоупотреба с доверие и приемане на подкупи. Нетаняху отрича да е извършил някакви неправомерни действия.

Израел отива за четвърти път на избори за последните две години

Макар и участието на поредния протест да беше по-ниско от предишни демонстрации на фона на по-студеното време, протестиращите получиха нов импулс, защото, както изглежда, Израел се насочва към четвъртите си за две години парламентарни избори, които най-вероятно ще се състоят през март. На тях Нетаняху ще се сблъска с нови предизвикателства като например отцепвания от неговата консервативна партия "Ликуд".

Тези избори вероятно ще се превърнат в пореден референдум за или против управлението на Нетаняху, най-дълго управлявалия израелски лидер и същевременно един от най-поляризиращите, отбелязва Асошиейтед прес.

Novini.bg
681 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
кратко и ясно

2020.12.28 | 09:58

2
Те протестират срещу подхода му към короnавирусната пaндемия. Срещу прем... бяха образувани три отделни дeла за измaма, злоупотрeба с дoверие и приемане на пoдкупи.

2020.12.27 | 19:43

1
В България, същото........., но............?!

Добави коментар

Водещи новини