Четирима бойци на "Хизбула" бяха убити при израелски въздушен удар

  • 09 май 2024 12:51

  • 251
  • 0
Четирима бойци на "Хизбула" бяха убити при израелски въздушен удар
© gettyimages

Четирима души бяха убити днес при израелски въздушен удар срещу автомобил в Южен Ливан, съобщи ливанската служба за гражданска защита, като представители на службите за сигурност заявиха, че загиналите са били членове на радикалната групировка "Хизбула", предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2083

Конфликтът между "Хизбула" и Израел продължава от октовмри успоредно с войната в Газа, като тази седмица и двете страни засилиха бомбардировките си, което доведе до опасения от по-голяма война между тежко въоръжените противници.

Израел използва артилерия, дронове и изтребители срещу цели в Южен Ливан, включително за нанасяне на въздушни удари срещу бойци на "Хизбула" и други въоръжени групировки. Бойците в Ливан изстреляха ракети и дронове срещу Северен Израел. 

Израелската армия за момента не е отговорила на молбата за коментар на днешните нападения. 

Службата за гражданска защита на Ливан каза днес, че е извадила четири тела от автомобил, поразен от израелски удар. Двама представители на службите за сигурност казаха пред Ройтерс, че четиримата убити са членове на "Хизбула", пише БТА.

Израел: Ударихме обекти на Хизбула в Ливан

Размяната на огън доведе до разселването на десетки хиляди хора от двете страни на границата. В Северен Израел разселването доведе до призиви за по-твърди военни действия срещу групировката. 

Сраженията между Израел и "Хизбула" в момента са най-тежки от началото на войната през 2006 г. насам, отбелязва Ройтерс.

"Хизбула" многократно заяви, че ще спре огъня, когато бъде прекратена военната офанзива в Газа, но и че е готова да продължи, ако Израел продължава да напада Ливан.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
251 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини