Турция залови терорист от френски произход на границата със Сирия

  • 14 декември 2020 14:01

  • 397
  • 1
Турция залови терорист от френски произход на границата със Сирия
© Getty Images/Guliver (архив)

Турските гранични власти са заловили днес терорист от френски произход, издирван с червена бюлетина, който се опитал да влезе в страната през южната й граница, предаде Анадолската агенция.

Терористът, идентифициран само като Дж. Г., е идвал от Сирия. В Турция той се опитал да влезе при окръг Хатай, използвайки фалшиво име, съобщи турското министерство на отбраната, предаде БТА.

Турски военни са се изтеглили от наблюдателен пост в Сирия

Установено е, че мъжът е замесен със сирийската групировка Фиркат ал Гураба, в чийто състав влизат и французи, посочва министерството.

Според Анадолската агенция Фикрат ал Гураба е формирование, базирано в северозападната провинция Идлиб, което се състои предимно от чуждестранни бойци от Европа.

Терористът е предаден на полицията в турския град Рейханлъ.

В края на ноември турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви, че страната е депортирала близо 9000 чуждестранни терористи досега, напомня още агенцията

Последвайте канала на

Радина Лазарова
397 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.12.14 | 15:35

1
Легионерът на Макрон, преоблечен като терорист. Сигурно нейде загубил журналистическата си карта,иначе досега французите да бяха ревнали че в Турция няма свобода на словото и печата... :)

Добави коментар

Водещи новини