Ирански демонстранти искат оттеглянето на аятолах Хаменей

  • 11 януари 2020 19:00

  • 2524
  • 2
Ирански демонстранти искат оттеглянето на аятолах Хаменей
© Getty Images/Guliver (архив)

Ирански демонстранти поискаха днес оттеглянето на върховния лидер аятолах Али ХаменейАли ХаменейСеид Али Хосейни Хаменей е ирански духовник и настоящ върховен водач на Иран. Роден е на 19 след свалянето на самолет със 176 души на борда, предаде Ройтерс.

На публикувани в "Туитър" видеа се вижда как стотици хора скандират "главнокомандващ - оставка, оставка" пред техеранския университет "Амир Кабир". Ройтерс не може да установи дали кадрите са автентични.

Първият вицепрезидент на Иран Есхак Джахангири нарече национална трагедия свалянето на самолета на украинските авиолинии, съобщи ИРНА, цитирана от ТАСС. Той призова за провеждането на сериозно и прозрачно разследване на причините за тази трагедия.

На 8 януари Боинг 737 на Украинските международни авиолинии се разби минути след излитането си от летището в Техеран. В резултат загинаха 176 човека. Днес Иран призна, че самолетът погрешка е бил свален с ракета.

Иранските власти решили снощи да признаят вината си за свалянето на самолета

Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Олексий Данилов каза, че Иран е дал предварително съгласие да изплати компенсации на семействата на загиналите и да възстанови на Украйна сумата за разрушения самолет.

Той заяви днес в интервю за Би Би Си, че Иран е дал съгласието си след официалното признаване на отговорността за свалянето на летателната машина.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2524 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Кико

2020.01.13 | 12:58

2

Пречи им чалмата при мисловните процеси. Екзалтирана публика на още един малоумен диктатор! Чалма и мустаци, сигурен белег на идиотизъм!

Amerikanski iz4adiq ot HTS

2020.01.11 | 20:41

1

Urodite na amerika xaaa

Добави коментар

Водещи новини