Иран: Американските санкции срещу Али Хаменей означават край на дипломацията

  • 25 юни 2019 09:29

  • 1302
  • 3
Иран: Американските санкции срещу Али Хаменей означават край на дипломацията
© gettyimages (архив)

Решението на Съединените щати да наложат санкции на ирански лидери, сред които и върховният ръководител на страната аятолах Али ХаменейАли ХаменейСеид Али Хосейни Хаменей е ирански духовник и настоящ върховен водач на Иран. Роден е на 19, означават край на дипломацията между Техеран и Вашингтон.

За това предупреди днес говорителят на иранското министерство на външните работи Абас Мусави, цитиран от световните агенции. Мусави написа в Туитър, че "налагането на безполезни санкции на иранския върховен ръководител и на министъра на външните работи (Мохамад Джавад Зариф) затвори за постоянно пътя пред дипломацията. Отчаяната администрация на американския президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския унищожава установените международни механизми за поддържане на световния мир и сигурност", подчерта той.

Вчера Тръмп наложи нови санкции на ирански лидери, сред които аятолах Хаменей, предприемайки безпрецедентна стъпка за засилване на натиска върху Иран, след като той свали американски безпилотен дрон миналата седмица. Иранският върховен лидер има последната дума по всички държавни въпроси в страната, отбелязва БТА, цитирайки Ройтерс.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1302 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.06.25 | 15:59

3

В следващите месеци може да видите ,, великия " Иран на колене пред СССР и САЩ.

2019.06.25 | 14:53

1

Този брадясал козел, не разбира, че край на дипломацията, означава край на Иран в този му вид. През следващите години ще го гледаме, като Либия, Ирак и Сирия. Глупав, по-глупав, най-глупав. Бях в края на 70т те и началото на 80т те години на миналия век в Иран, и имаше плакати, как режат ръцете на САЩ и СССР с меч. Просто глупаци, живеещи 600 години след цивилизацията.

2019.06.25 | 14:55

2

Това може да го потвърди, всеки пътувал в СО ,,МАТ" по това време. Ама да не е от тогавашната БКП.

Добави коментар

Водещи новини