Румъния и България се договориха за фериботен граничен пункт при Русе-Гюргево

  • 30 септември 2022 10:04

  • 453
  • 0
Румъния и България се договориха за фериботен граничен пункт при Русе-Гюргево
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Румънското правителство одобри в четвъртък споразумение с Република България за откриване на фериботен граничен пункт Гюргево-Русе на румънско-българската държавна граница, съобщава БТА, цитирайки агенция Аджерпрес.

Споразумението между правителството на Румъния и правителството на Република България за откриване на международен фериботен пункт Гюргево-Русе на румънско-българската държавна граница бе подписано в Букурещ на 29 април 2022 г., припомня Аджерпрес, като се позовава на правителствено прессъобщение.

Договорихме "Дунав мост - 3"

Нормативният акт предвижда създаване на нов граничен контролно-пропускателен пункт при Гюргево-Русе за превоз на превозни средства и пътници с ферибот.

"Създаването на нов граничен контролно-пропускателен пункт е обосновано от засилването на трафика на съществуващия граничен контролно-пропускателен пункт между Гюргево и Русе, както и от увеличаването на времето за изчакване и затрудненията", посочва румънското правителство.

Граничният контролно-пропускателен пункт ще бъде открит, след като двете страни осигурят подходящата инфраструктура, както и съответните технически средства и материали, оборудване и персонал, се посочва още в прессъобщението на румънското правителство.

Цветелина Кирилова
453 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини