Вучич: През следващите 10 до 15 дни Сърбия би трябвало да има правителство

  • 15 април 2024 15:48

  • 230
  • 1
Вучич: През следващите 10 до 15 дни Сърбия би трябвало да има правителство
© Getty Images

Сръбският президент Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. каза днес, че правителството на Сърбия би трябвало да бъде избрано в следващите 10 до 15 дни, съобщават сръбските медии. 

Пред националната сръбска телевизия РТС той посочи, че би искал за Великден, в началото на май, страната да има ново правителство.

Той добави, че в новия кабинет ще има нови министри, както и такива, които вече са били в правителството. Вучич уточни, че е доволен от работата на предишното правителство, но винаги е добре да има нова енергия.

"Сигурен съм, че новото правителство ще запази свободолюбивия курс и курса на Сърбия", каза той, цитиран от агенция Бета.

Сърбия отчита исторически спад в доклад за състоянието на демокрацията

На 17 декември 2023 г. в Сърбия се състояха предсрочни парламентарни избори. Коалицията около управляващата Сръбска прогресивна партия на Вучич спечели 129 депутатски места, а опозиционната коалиция „Сърбия срещу насилието“ стана втората сила в парламента с 65 места. 

Сръбският президент натовари досегашния министър на отбраната Милош Вучевич със съставянето на правителство.

Вучич коментира днес и закупуването на самолети "Рафал", като отбеляза, че те са изключително скъпи и малко страни могат да си ги позволят, отбелязва БТА.

"Ще трябва да се стегнем малко и да се погрижим за разходите", каза той.

След посещението си във Франция миналата седмица Вучич обяви, че Сърбия е близо до подписване на споразумение за закупуване на 12 френски многоцелеви изтребители "Рафал". Финансови подробности за потенциалната сделка не са обявени, но проправителствените сръбски медии я оценяват на около 3 милиарда евро (3,2 милиарда долара) за целия пакет.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
230 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 07:34

1
❤️ Г­­о­­р­е­­щ­и­ ­­м­­о­­­м­и­­­ч­­­е­­т­­а­­­ ­­в­и­­­ ­­­о­­ч­­а­­к­­­в­­­а­­­т ­­­-­ X­1­­8­­.­­F­­­U­­­N

Добави коментар

Водещи новини