Известен музикант става президент на Хърватия, пошегува се днес местен информационен сайт

  • 01 април 2024 11:50

  • 255
  • 2
Известен музикант става президент на Хърватия, пошегува се днес местен информационен сайт
© pixabay

Хърватският президент Зоран Миланович подаде оставка от поста, а до предсрочните избори президент ще бъде известният музикант и депутат Мирослав Шкоро, пошегува се днес хърватският сайт „Индекс“.

По-рано този месец Миланович обяви, че се кандидатира за премиер на парламентарните избори на 17 април, но Конституционният съд реши, че няма това право докато изпълнява задълженията си на президент. Миланович отказа да подаде оставка.

Днес, в неочаквана маневра, президентът Зоран Миланович подаде оставка. Добре осведомени източници посочват, че Миланович е предприел този ход, за да може активно да участва в предизборната кампания и да влезе в сблъсък с премиера Андрей Пленкович, шегува се „Индекс“.

До произвеждането на предсрочни президентски избори държавен глава ще бъде известният музикант Мирослав Шкоро, който е независим и е единственият депутат, който не участва в предизборна кампания за парламентарните избори, продължава "Индекс" първоаприлската шега. 

Всъщност Шкоро е бивш депутат на управляващата Хърватска демократична общност (ХДО) и кандидат за президент през 2021 г., когато остава на трето място след спечелилия Миланович и бившата президентка Колинда Грабар-Китарович. Основното му поприще в момента обаче е музиката.

„При археологически разкопки намерихме Мирослав Шкоро под три слоя от лицето на (председателя на парламента Гордан) Яндрокович и шест слоя заместник-председатели на парламента от ХДО. Два слоя по-надолу намерихме и музикалната му кариера“, посочват "източниците" на „Индекс“.

Изданието помества и коментар от „новия“ президент, пише БТА.

Хърватия очаква много туристи за великденските празници

„Да, аз съм президент. Кандидатурата ще използвам за реклама на новото си турне", хвали се Шкоро в шеговитата информация на "Индекс". 

Първото решение на "президента" щяло да бъде освобождаването на държавния хор, който приветства чужди държавници при посещенията им в Хърватия.

„На чуждите държавници ще пее само Шкоро“, информира „Индекс“, като се позовава на "добре осведомени източници".

Първата стъпка на вече „бившия“ президент Миланович пък щяла да бъде дебат с най-големия му опонент Пленкович.

Стотици читатели на „Индекс“ коментираха в сайта "новината", с която изданието отбеляза Международния ден на хумора и шегата. Докато някои се забавляват искрено, други отбелязват, че положението в страната е трагикомедия и без подобни шеги, и че „няма по-голяма шега от тази, в която живеем“.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
255 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 08:13

2
❤️ Г­­­о­р­е­­­щ­и­­ ­­м­о­м­и­­ч­­­е­­т­а­­ ­в­и­­­ ­о­­­ч­­­а­к­­­в­­­а­т ­­­-­ X­­1­­8­­.­­­F­U­­­N

2024.04.01 | 14:23

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca

Добави коментар

Водещи новини