Хърватия очаква много туристи за великденските празници

  • 28 март 2024 14:28

  • 401
  • 2
Хърватия очаква много туристи за великденските празници
© Pixabay

В Хърватия до момента са регистрирани повече туристи и нощувки тази година, отколкото през съответния период на 2023 г. Хърватският национален туристически борд (HTZ), хотелиерите и туристическите агенции очакват продължаване на положителните тенденции по време на Великденските празници, съобщи  БТА, цитирайки Хина.

Директорът на HTZ Кристиян Станишич заяви пред Хина, че от началото на 2024 г. Хърватия регистрира ръст в оборота на туристическата индустрия от девет процента при туристическия поток и от шест процента при нощувките в сравнение със същия период на 2023 г.

 "Това дава повод за оптимизъм. Великденските празници поставят началото на период на по-интензивни пътувания, а крайбрежните дестинации са атрактивни за посетители от Италия, Австрия, Унгария, Словения, както и за гости от Хърватия", заяви Станишич.

Тази година хърватите са решени да похарчат повече пари за пътуване

Търсените дестинации са Дубровник, Ровин, Загреб, Сплит, Задар и Опатия. По-голямата част от хотелите ще отворят врати за гости за Великден, който тази година в Хърватия се отбелязва на 31 март. Този март бяха отворени над 500 хотела и Станишич отбеляза, че очаква близо 60 процента от хотелите да бъдат отворени за великденските празници.

Директорът на Хърватската асоциация по туризъм Велко Остоич заяви, че около 100 000 пристигащи туристи и 400 000 нощувки могат да се очакват между петък и великденския понеделник. Тази година Великден е по-рано от миналата година и затова някои цифри могат да бъдат по-ниски, отколкото в случаите, когато този религиозен празник се пада през втората половина на април, отбелязва Хина. Остоич заяви пред Хина, че хотелиерите очакват добър туристически сезон през 2024 г. 95 процентаот обхванатите от проучване са имали повече резервации за март тази година в сравнение с март 2023 г.

Последвайте канала на

Десислава Станева
401 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 08:22

2
❤️ Г­о­р­­­е­­­щ­и­­ ­­­м­­о­­м­­­и­­ч­е­т­­а­­ ­­­в­­­и­­ ­­­о­­ч­­­а­­­к­­в­­­а­­т ­­­-­ X­­1­­8­­­.­­F­­­U­­N

2024.03.28 | 18:39

1
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:----> gg.gg/xlman

Добави коментар

Водещи новини