Несекващи убийства на жени в Турция

  • 28 февруари 2024 10:50

  • 19382
  • 3
Несекващи убийства на жени в Турция
© Pixabay

Нови убийства се прибавиха към “кървящата рана” на Турция -  несекващите убийства на жени. Седем жени са били убити в рамките на 12 часа от вчера насам в Бурса, Адъяман, Ерзурум, Сакария, Истанбул, Денизли и Измир, информира турското информационно издание "Хаберлер".

Престъпленията са идентични според профила на убийците, както и според мотивите. Всички те са извършени от мъже, чиито жени са живеели отделно или са били в процес на развод.

Тугба Атешчи /41 години/ от Бурса, майка на две деца, е била застреляна с пистолет от бившия си съпруг Мурат Демир /49 години/, който впоследствие се е самоубил, за да не го залови полицията. 

Турската полиция разби голяма престъпна група

В град Адъяман бившият съпруг на Туба А., Касъм А., я е прострелял пред очите на своя баджанак и неговия деветгодишен син, които също ранил. И тримата са починали в болницата в резултат на тежките си наранявания.

Тридесет и две годишната Елиф Сайдам от град Ерзурум е застреляна от съпруга си Шафак Сайдам, който е избягал от затвора. В продължение на седем дни лекарите са се борили за живота ѝ, но без успех. 

Али Ръза Аслан от град Сакария застрелял съпругата си Екрем Аслан /29-годишна/, с която били в процес на развод и след това се самоубил.

В Истанбул четиридесетгодишният Хакан Араз нахлул с оръжие в дома на бившата си съпруга Емине Юлкю и я застрелял.

В град Денизли 30-годишна жена, афганистанска гражданка, била заклана с нож от мъжа си, също афганистанец.

Четиридесет и три годишната Йозлем Чанкая от Алиага, окръг Измир, на излизане от работа била намушкана на улицата с нож от Ахмет Чанкая /48-годишен/, с когото не живеела в едно домакинство.

Последвайте канала на

Нора Виткова
19382 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.02.28 | 11:27

1
Средновековни варвари с потури.

2024.02.28 | 12:11

2
НЕ РАЗБИРАМ КАКВО ЩЕ ПОСТИГНАТ С ТОВА ОСВЕН ДЪЛЪГ ПРЕСТОЙ В ЗАТВОРА?
Stamatis

2024.02.28 | 12:41

3
А съм чувал от МНОГО българки, какви симпатяги били турците! Да гледат статистиката, после да говорят!

Добави коментар

Водещи новини