Лидерът на Социалистическата партия на Сърбия Ивица Дачич: В интерес на нашата страна е аз да стана премиер

  • 27 ноември 2023 18:59

  • 860
  • 3
Лидерът на Социалистическата партия на Сърбия Ивица Дачич: В интерес на нашата страна е аз да стана премиер
© Getty images (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Лидерът на Социалистическата партия на Сърбия (СПС) и вицепремиер Ивица Дачич (на снимката) заяви на предизборен митинг в Белград, че целта на неговата партия и на Сръбската прогресивна партия на президента Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. е да спечелят мнозинство на парламентарните избори на 17 декември, написа местният вестник "Политика", цитиран от БТА.

Двете партии са коалиционни партньори в сегашното управление на страната.

"Пред нас е време, което изисква опит и стабилност. Надявам се, че през годините на служба съм натрупал опит, който ще използвам, за да гарантирам стабилността и сигурността на нашата родина. С умното ръководство на президента на републиката Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. и ако хората желаят, аз като министър-председател мога да направя много“, каза снощи Дачич, който бе и външен министър на на западната ни съседка.

Вицепремиерът посочи още, че в Белградската арена, където се проведе митингът, има 20 000 души и добави, че никой друг освен Сръбската прогресивна партия и тяхната коалиция не може да събере толкова хора.

"Предварително искам да кажа, ако хората ме искат за министър-председател, кои са най-силните, най-важните цели. Това е защитата на суверенитета и териториалната цялост на Сърбия, силен икономически просперитет и растеж на стандарта на гражданите, пълна защита на всички, които се нуждаят от подкрепата на обществото, укрепване на ролята и репутацията на Сърбия в света“, каза Дачич.

Лидерът на СПС подчерта, че е в най-добър интерес на Сърбия Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. да бъде президент, а той министър-председател, като добави, че е готов да поеме отговорност, но също така, че това зависи от хората, т.е. от гласовете, които Социалистическата партия на Сърбия ще получи на изборите.

Дачич се спря и на периода след 5 октомври 2000г., когато бе свален режимът на Слободан Милошевич. Вицепремиерът  каза, че  Милошевич  е бил предаден на трибунала в Хага, за да се  покаже, че "сърбите са нация, извършила геноцид, и че Сърбия е държава, извършила геноцид". Той оцени, че "5 октомври е най-голямото зло в историята на Сърбия".

Внукът на Слободан Милошевич, Марко Милошевич, който е трети в листата на социалистите, също говори на митинга и каза, че Дачич е човек, който е спасил СПС от гибел и й е дал живот и сила, добавяйки, че вярва, че ще се отнася така към страната като премиер.

„Благодаря ви, че пазите паметта на моя дядо Слободан Милошевич и че не го забравяте“, каза Марко Милошевич. 

Сръбски националист се коалира с партията на президента на страната за местния вот

Последвайте канала на

Валери Зайцев
860 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.11.28 | 21:08

3
Аха,комунист националист ,шовинист !Стига толкова !
Емѝ...

2023.11.27 | 21:43

2
Искам Ивица да ми сере в устата

2023.11.27 | 20:01

1
Уникално лекарство за мъже, което взриви интернет не само помага в леглото (3 пъти по-ефективно от виaгpа), но и лекува простатит, безплодие, еректилна дисфункция, плешивост и премахва излишните мазнини по корема. Повече подробности тук------>> gg.gg/blumag

Добави коментар

Водещи новини