Сръбски националист се коалира с партията на президента на страната за местния вот

  • 01 ноември 2023 13:57

  • 1222
  • 1
Сръбски националист се коалира с партията на президента на страната за местния вот
© Getty images (архив)
Слушай новината Слушай новината

Председателят на националистическата Сръбска радикална партия (СРП) Воислав Шешел (на снимката) заяви, че СРП ще участва със Сръбската прогресивна партия (СПП) на президента Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. в в местните избори в в страната, съобщи местната телевизия Ен 1, цитирана от БТА.

"Разговарях с Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград., премиера Ана Бърнабич и председателя на Изпълнителния съвет на СПП Дарко Глишич и се договорихме СРП да влезе в коалиция със СПП за изборите в Белград и за общинските и градските избори в Сърбия. Нашите представители ще бъдат включени в кандидатските листи и след изборите ще участваме в изпълнителната власт по места", каза Шешел.

Шешел обясни, че Сръбската радикална партия ще се яви самостоятелно на републиканските и областните избори, а на местните ще участва заедно с "прогресивните", тъй като, както каза той: На тези нива програмите ни съвпадат.

"Различията ни са на републиканско ниво, там ще имаме отделни листи и ще отидем отделно на изборите. Но ако е необходима по-широка коалиция на републиканско ниво, ако СПП не могат сами или заедно със социалистите да съставят правителство, тогава сме готови да влезем само с тях в правителството. Със сигурност никога няма да го направим с прозападната опозиция", каза Шешел.

На 17 декември в Сърбия са насрочени предсрочни парламентарни избори, както и местни в Белград и в някои общини.

Вучич разпусна сръбския парламент

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1222 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.01 | 14:26

1
Искате ли нови усещания в секса? Секс няколко часа подред, силна и дълга ерекция, ярки оргазми, много сперма и доволно момиче. Сега е възможно и безопасно на всяка възраст! Този артикул вече е в разпродажба -----> mub.me/neoix

Добави коментар

Водещи новини