Косово: Вучич ще бъде арестуван, ако влезе в страната ни без разрешение

  • 20 септември 2023 13:25

  • 1310
  • 0
Косово: Вучич ще бъде арестуван, ако влезе в страната ни без разрешение
© getty images

Министърът на вътрешните работи на Косово Джелял Свечля заяви по повод изявлението на президента на Сърбия Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград., че ще посети Грачаница много скоро, че "Вучич ще бъде арестуван, ако се опита да дойде в Косово без разрешение от Прищина", съобщава белградският вестник "Политика".

Попитан дали ще арестуват Вучич, ако дойде в Косово, Свечля заяви, че "всеки, който влезе на територията на Косово без разрешение, ще бъде арестуван, включително президентът на Сърбия“.

"Ако той изпрати молба, решението ще бъде на премиера дали да даде разрешение на Вучич или не. Как смятате, че някой, чужд гражданин, може да влезе в Република Косово без разрешението на косовските институции. Просто нямате държава, ако ръководителят на друга държава влезе на ваша територия без разрешение. Вучич е толкова луд, че да дойде в Косово без разрешение", коментира Свечля.

Свечля също така заяви, че ситуацията със сигурността в северната част на Косово "никога не е била по-добра", съобщава Косово онлайн.

Той добави, че на север правителството на Косово "се бори срещу престъпните групи, като по този начин гарантира законността и реда".

Сръбският външен министър Ивица Дачич: Албин Курти е най-голямата заплаха за мира в Косово

"Северно Косово беше черна дупка по отношение на законността и реда, степента на конституционност. Виждахме тази ситуация като неприемлива, затова я променихме коренно. Вече има функциониращи институции, които работят за осигуряване на реда, мира и спокойния живот на населението там. Това са основните параметри, които задаваме", каза Свечля.

По думите му промените вече са видими, предаде БТА. "Имаме полиция, която изпълнява ежедневните си задължения. Имаме много добро сътрудничество с гражданите там", каза Свечля.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1310 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини