Християн Пендиков разпозна и втория си нападател

  • 21 юли 2023 21:27

  • 1564
  • 0
Християн Пендиков разпозна и втория си нападател
© Bulphoto (архив)

Половин година след побоя, Християн Пендиков разпозна и втория си нападател.  Това е станало този понеделник в полицията в Охрид, съобщава БТВ, позовавайки се на свои източници.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1236

Пендиков беше жестоко пребит през януари. Шест месеца по-късно заподозреният мъж от Битоля все още не е задържан, но вече му е наложена мярка "подписка", за да не напуска Северна Македония.

„Аз излязох от заведението, отивах към паркинга сам, да си взема колата и да си тръгна към вкъщи. И там се случи всичко. Един ме удари отзад, аз паднах и – ритаха ме поне 10 минути“, разказа той.

Пендиков продължава да получава заплахи

Охранителни камери са заснели побоя.

„Ясно се вижда, че едно лице е нападнато от две други лица и трето лице ги придружава, но не прави нищо, само гледа“, заяви адвокатът на Пендиков - Стефан Карамишевски.

Половин година след нападението единственият подсъдим е Илия Спасески. След като Пендиков е разпознал втория си нападател, срещу него вече тече разследване. По наша информация заподозреният се казва Борче Ангелов и е от Битоля.

„Мярката, която му е наложена е веднъж в седмицата да се явява в съда в Битоля. Очаквам в най-кратки срокове да бъде повдигнато обвинение и срещу втория нападател“, добави Карамишевски.

От полицията в Охрид потвърждават, че се работи по случая.

"Полицията в Охрид предприема допълнителни мерки за разкриване на случилото се с Християн Пендиков. Мерките са в съответствие в указанията на Охридската прокуратура и са свързани с изясняване на всички аспекти", съобщиха от Сектор на вътрешните работи – Охрид.

На този фон – от външното ни министерство посочват, че проблемът с правата и сигурността на българите в съседната държава е, ескалиращ. И дават пример с подсъдимия за побоя Илия Спасески.

"Възпрепятства провеждането на съдебните заседания и е поискал да му бъде върнат международният паспорт“, добавят от МВнР.

Причината – поставена му е диагноза тромбофлебит и искал да се лекува в чужбина.

Пендиков: Раните зарастват, но обидите остават

„Възможно е да иска да напусне държавата, за да не бъде преследван от закона“, каза Карамишевски.

От външното ни министерство допълват, че институциите в Северна Македония тепърва трябва да доказват сериозността, с която ще преследват престъпленията от омраза срещу българите там.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1564 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини