Пендиков: Раните зарастват, но обидите остават

  • 12 май 2023 08:19

  • 625
  • 1
©
Слушай новината Слушай новината

„Пребиха ме! Раните зараснаха, но обидите … не“, заяви пред БНТ Христо Пендиков, секретар на българския клуб "Цар Борис Трети" в Охрид.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1260

Припомняме ви, че Християн Пендиков стана жертва на побой в Охрид, Република Северна Македония (РСМ), на 19 януари. Ден след това беше транспортиран с правителствения самолет "Фалкон" за лечение в България. Той бе приет във Военномедицинската академия, където беше опериран.

Българите в РСМ са малтретирани по най-различни начини, разказа Пендиков и повтори, че македонските българи имат нужда от помощ. Той напомни, че едни от най-изявлените македонски българи, които получават най-много заплахи, нямат българско гражданство, а са подали документи преди много години.

Вицепрезидентът връчи български документи за самоличност на Християн Пендиков

"Искаме да имаме равни права като останалите, които живеят в РСМ. Направиха ни като черен дявол в Македония, заяви Пендиков.

Той сподели, че и след нападението получава заплахи.

Сега Пендиков смята да учи в университет. Желае един ден да се върне в РСМ и там да живее и там да работи. "Ако мога да помогна на РСМ, ще го направя", каза той и напомни, че именно там се е родил.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
625 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
боко турската сперма

2023.05.12 | 08:51

1
никакво пускане на македонцете в ес тези ц игани

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини