Външното министерство на РСМ с позиция за казуса с имената на българските клубове

  • 17 март 2023 17:19

  • 424
  • 1
Външното министерство на РСМ с позиция за казуса с имената на българските клубове
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Министерството на външните работи на Република Северна Македония активно работи със сдружения и организации от неправителствения сектор и поддържа тяхната дейност съгласно установената законова рамка, която регулира дейността на такива сдружения. Това се казва в съобщение на МВнР на РСМ.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1035

Уреждането на правата на малцинствените общности са международно признати като пример за това, как трябва да се защитават малцинствените права и да се поддържат различностите, базирани на идентичностни колективни права.

Промените в Закона за сдруженията и фондациите не са насочени към конституционно гарантираните права на сдружаване, а против това, сдруженията да носят имена на личности, които са противоречиви, които създават напрежение между гражданите на страната, посочват от външното министерство на Северна Македония.

Работата на Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия (историческата комисия) се ползва с цялостната поддръжка на институциите в Северна Македония, но работата й не е свързана със Закона за сдруженията и фондациите.

МВнР: Посегателството срещу българския културен клуб в Скопие е посегателство срещу българската държава

Виолета Симеонова
424 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.03.17 | 17:44

1
Е някой да ми посочи, кои са Македонци. В Северна Македония живеят, Българи, Албанци, Турци, Цигани, Сърби и др.. Кои са македонците?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини