Ердоган и Путин обсъдиха възможностите за износ и на други стоки по т. нар. „зърнен коридор“

  • 11 декември 2022 15:41

  • 744
  • 1
Ердоган и Путин обсъдиха възможностите за износ и на други стоки по т. нар. „зърнен коридор“
© Gettyimages (архив)
Слушай новината Слушай новината

Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва разговаря днес по телефона с руския си колега Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 за възможностите за износ и на други хранителни продукти и стоки по т. нар. „зърнен коридор“ през Черно море, съобщи БТА, като се позова на съобщение на турското президентство.

По време на телефонния разговор Ердоган и Путин са обсъдили още двустранните отношения, енергетиката и борбата с тероризма, съобщава турското президентство.

По Черноморския хуманитарен коридор са транспортирани над 13 милиона тона зърно, като е възможен и износ на други хранителни продукти, е заявил Ердоган в телефонния разговор.

Ердоган обсъди с шефа на "Газпром" идеята за газов хъб в Турция

Турският президент е изразил и „искрената си надежда за скорошно прекратяване на войната между Русия и Украйна".

Ердоган е казал още на Путин, че прочистването на границата на страната му със Сирия от терористи на дълбочина поне 30 км е приоритет за Анкара. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
744 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.11 | 17:48

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини