Пореден ден на стачката в публичния сектор в Северна Македония

  • 27 юни 2022 13:17

  • 588
  • 1
Пореден ден на стачката в публичния сектор в Северна Македония
© Novini.bg/ Canva

Единият от входовете към Скопие и кръстовището на главния булевард в квартала Автокоманда бяха блокирани днес за няколко часа от Съюза на синдикатите в Македония (ССМ) в поредния ден от ефективната стачка с искане за увеличаване на работните заплати в публичния сектор.

Пропускани бяха само автомобили със специален режим на движение- линейки, полиция, армия и пожарна, което предизвика допълнителни задръствания по улиците на столицата на Република Северна Македония. „Извиняваме се на гражданите, но това, което правим днес, е наистина необходимо, защото са чака обявява нова цена на тока, а нарастването на цените на стоките е факт", каза председателят на синдиката Дарко Димовски.

Днес председателството на ССМ ще реши какви ще бъдат следващите стъпки на протеста им, след като през миналата седмица поставиха празни столове пред парламента и сградата на правителството на Република Северна Македония.  Исканията им са увеличение на работните заплати с 2800 денара от 1 юли и нов колективен трудов договор. 

Ковачевски: Ще намерим решение за заплатите, но не е добре за диалога това да става под натиск от стачки

Радина Лазарова
588 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
KKK

2022.06.27 | 16:07

1
EVEM IM MAJKATA

Добави коментар

Водещи новини