ВМРО-ДПМНЕ реши да блокира работата на парламента в Северна Македония след 10 май

  • 05 май 2022 07:22

  • 732
  • 1
ВМРО-ДПМНЕ реши да блокира работата на парламента в Северна Македония след 10 май
© Pixabay

След 10 май ВМРО-ДПМНЕ започва активна блокада на македонския парламент, реши Изпълнителният комитет на опозиционната партия, приемайки предложението на лидера си Християн Мицкоски, обяви след заседанието зам.-председателят Александър Николоски. По думите му страната е в национална катастрофа и такава стъпка е реакция на действията на правителството. 

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 664

„Активната блокада ще продължи до постигане на споразумение за дата за парламентарните избори. Това са първите стъпки, а след това ще продължим да говорим за бъдещи действия, с всички възможни варианти и този път ще отидем докрай”, заяви Николоски, призовавайки управляващите СДСМ и ДСИ да преразгледат поведението си и да приемат предложението на опозицията за лидерска среща, на която да бъде определена дата за предсрочни избори.

Мицкоски: Без гаранция, че с вписването на българите в Конституцията приключват всички искания, няма да го подкрепим

За избори от ВМРО-ДПМНЕ настояват отдавна, преди няколко дни Християн Мицкоски предложи на Димитър Ковачевски да проведат лидерска среща за определяне на дата за тях, но получи отказ. 

Вчера стана ясно, че една от албанските партии БЕСА подкрепя идеята за блокиране на работата на парламента, което според ВМРО-ДПМНЕ означава да не бъдат гласувани предложените от управляващата коалиция законопроекти, с изключение на тези, които се отнасят до заплатите и пенсиите, но друга албанска партия - Алианс за албанците не подкрепя обявената инициатива. 

Радина Лазарова
732 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.05.05 | 12:00

1
НАТО да изчисти руските и сръбски агенти в РСМ, докато те са в управлението, няма никакъв смисъл да се преговаря.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини