Ваканция за ученици и студенти заради обилни снеговалежи в Истанбул

  • 09 март 2022 14:52

  • 1348
  • 0
Ваканция за ученици и студенти заради обилни снеговалежи в Истанбул
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Учебните занятия в училищата и университетите в Истанбул ще бъдат отменени в четвъртък и петък заради очаквани обилни снеговалежи, предаде турският телевизионен канал НТВ, като се позовава на съобщение на валийството.

В мегаполиса е обявен оранжев код заради снеговалежи, които се очаква да продължат до началото на следващата седмица.

С изключение на служителите от сигурността, здравеопазването и транспорта, държавните служители в Истанбул ще бъдат пуснати в административен отпуск в четвъртък, 10 март, се посочва също в съобщението на валийството. 

Турската авиокомпания ”Търкиш еърлайнс” (Turkish Airlines) информира, че заради очакваните силни снеговалежи отменя над 200 полета, планирани за утре от и за Истанбул.

Турските авиолинии отменят над 200 полета от Истанбул

Анулирани са 205 полета от летище „Истанбул“ и от летище „Сабиха Гьокчен“ в азиатската част на града, съобщи "Дейли сабах".

Истанбул, който се бори с тежки снеговалежи и виелици през януари, ще бъде обхванат от ново застудяване от тази вечер според прогнозите за времето.

Очаква се снеговалежът да продължи поне четири дни, а експерти предупреждават, че ще бъде толкова обилен, колкото беше през януари. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1348 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини