Гръцкият премиер поиска извинение от гражданите за транспортния хаос след снеговалежите

  • 26 януари 2022 14:25

  • 389
  • 0
Гръцкият премиер поиска извинение от гражданите за транспортния хаос след снеговалежите
© Getty Images/Guliver

Гръцкият премиер Кириакос МицотакисКириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 г. поиска извинение от гражданите, потърпевши от транспортния хаос след обилните снеговалежи в страната в понеделник и вторник, които засегнаха много райони, включително столицата Атина, съобщава "Катимерини", цитиран от БТА.

"Имаше слабости и дефицити, които трябва да се поправят" каза Мицотакис в началото на заседанието на правителството днес и поднесе "лично и искрено извинение на съгражданите ни, които понесоха неудобства в продължение на много часове, блокирани на (околовръстния път на Атина) "Атики Одос".

Мицотакис спомена, че именно за посрещане на такива извънредни ситуации е било създадено министерството на климатичната промяна, чиито структури и възможности трябва да бъдат укрепени.

Той припомни, че на блокираните на "Атики Одос" ще бъде изплатено обезщетение от 2 хиляди евро на автомобил, като ще бъде определена компенсация и за пътниците на железопътния транспорт. 

Атина е парализирана от обилен снеговалеж, има отменени полети

Последвайте канала на

Константин Тодоров
389 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини