МИА: Дезинформация е, че Назарбаев е кацнал в Бишкек от Северна Македония, съобщи МВР

  • 08 януари 2022 16:58

  • 1024
  • 0
МИА: Дезинформация е, че Назарбаев е кацнал в Бишкек от Северна Македония, съобщи МВР
© Getty Images/Guliver (архив)

Дезинформация е, че бившият президент на Казахстан Нурсултан Назарбаев е избягал със самолет в Бишкек, Каргизстан, от Република Северна Македония, съобщиха за МИА от МВР, предаде специално за БТА агенция МИА.

Това е новината на деня в Република Северна Македония, избрана от Медийната информационна агенция /МИА/ за публикуване от БТА съгласно споразумението за обмен на информация и професионално сътрудничество, което предвижда всеки ден националните информационни агенции на България и Република Северна Македония да си разменят директно избрана от другата агенция новина на деня от съответната страна, а другата агенция да я публикува на своя интернет сайт без промяна с изрично посочване и цитиране на партньора й като източник.

Директорът на Агенцията за гражданско въздухоплаване Томислав Тунтев заяви за МИА, че на 7 януари е имало полет от Скопие за летище Манас в Бишкек, като самолетът е пристигнал от Истанбул и е заминал за Бишкек.

Той поясни, че става въпрос за обявен и одобрен бизнес полет от типа "бомбардиер глобал експрес" от турски оператор, който изпълнява всички условия и изисквания, тоест предоставил е цялата необходима документация, за да получи одобрение от македонските въздухоплавателни власти, предаде БТА.

Руската агенция РИА Новости разпространи вчера вест на местни медии в Казахстан, че два частни самолета на семейство Назараеви са кацнали на летище Манас в столицата на Киргизстан Бишкек, единият от които бил от Република Северна Македония.

Радина Лазарова
1024 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини