Македонски журналист: Тъжно е, че народите ни се сближават чрез подобни трагедии

  • 28 ноември 2021 18:05

  • 1350
  • 6
Македонски журналист: Тъжно е, че народите ни се сближават чрез подобни трагедии
© bulphoto (архив)

Можем да си спомним, че през 2009 г. в Охрид при потъване на лодка загинаха 15 български граждани. Сега 45 македонски граждани загинаха в България. Тъжно е, че народите ни се сближават чрез подобни трагедии. Това коментира македонският журналист Йовица Пауновски в предаването "120 минути" по БТВ.

Всичко по темата:
Автобусната трагедия на Струма 142

"Жалко е, че учим най-важните лекции в живота чрез такива трагедии. От тази катастрофа научихме, че не трябва да живеем в свят на импровизации. Всички институции в Северна Македония не издържаха този тест – митницата, граничните служби. Научихме, че печалбата не бива да бъде поставяна пред човешкия живот. Системата трябва да функционира, за да не бъдат повтаряни такива или подобни трагедии. Трябва да проработи и личната отговорност на всеки, който работи с хора. Трябва да се изправим дори след подобни трагедии и да се поучим от всички грешки, случили се в миналото", каза той.

Все още няма водеща версия за инцидента с 45 жертви на АМ „Струма“

Пауновски заяви, че в момента са нужни бързи отговори на няколко ключови въпроса.

"От какво е предизвикан пожарът в автобуса и самата експлозия, как е възможно 113 пъти същият този автобус без лиценз да мине границата. Очакваме и отговор на най-важния въпрос - коя е причината за това нещатие, след като в него имаше само един участник - този автобус", посочи журналистът.

Йовица Пауновски разказа и любопитна история от престоя си в българската столица през изминалата седмица, която, по думите му, е пример за това, че двата народа се сближават чрез подобни трагедии.

"Tази седмица бях в София и по време на пътуването ми от хотела до болница "Пирогов" шофьорът на таксито не пожела да вземе пари за услугата в знак на почит към загиналите", спомни си той.

Всичко по темата:
Автобусната трагедия на Струма 142
Мая Йорданова
1350 6

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 6

Добави коментар
АСЕН ИЛИЕВ

2021.11.29 | 17:12

6
ЯЗ НЕСУМ АЛЕКСАНДЪР, ДА ВИ ДАМ ЗЛАТО С КАРУЦИ, ТА ДА МЕ ОТРОВИТЕ. ЯЗ СЪМ БИЧ БОЖИ! КЕ ВИ Я СТОПИМ ЛОЙТА С БИЧА!
АСЕН ИЛИЕВ

2021.11.29 | 17:06

5
ТИЯ ПОВЕЧЕТО СА ТАРИКАТИ И СА ПО ХОТЕЛИТЕ В ШВЕЙЦАРИЯ, АВСТРИЯ... МОРНИ ВОДА НЕ ПИЯТ. НАТРУПАЛИ СА ЛОЙ В ОПАШКИТЕ. ДА СЕ ПРИЕМАТ СПЕШНО В ЕС!
АСЕН ИЛИЕВ

2021.11.29 | 17:01

4
СТИГА СТЕ РЕВАЛИ БЕ! ЩЕ ВИ НАТИКАМ В ЕС ДА ХРАНИТЕ ПРАСЕТО, ТА ОЩЕ ПОВЕЧЕ ДА СЕ СБЛИЖИТЕ!
ББ социалист

2021.11.29 | 00:21

3
Има само един народ, другото е измислица

2021.11.28 | 18:41

2
Тъжно е също, когато се чупи паметна плоча на загиналите българи в охридското езеро и когато умишлено се изкопават и изхвърлят на боклука, костите на българските войници. Когато някой върши злини, защо очаква добрини. Много жалко, че обикновено плащат невинни и още по-лошо, че има и дечица. Дано да са на по-хубаво място.
Лисицата

2021.11.28 | 18:22

1
казала на опашката си... Ние, поне, обещаваме да не поругаваме паметници...

Добави коментар

Водещи новини