Македонската криминална полиция обискира офиса на "Беса Транс"

  • 26 ноември 2021 18:47

  • 1665
  • 0
Македонската криминална полиция обискира офиса на "Беса Транс"
© Булфото

Инспектори на македонската криминална полиция влязоха този петък офиса на „Беса Транс“. Предстои претърсване и разглеждане на документите на фирмата, съобщи БТВ.

Всичко по темата:
Автобусната трагедия на Струма 141

Малко по-рано полицаи запечата офисите на компанията. През деня от Министерството на транспорта съобщиха, че катастрофиралият автобус не е имал лиценз и туристическата фирма е използвала разрешително на друг неин автобус. Поради липсата на разрешително за извършване на транспортни услуги за катастрофиралия автобус транспортното министерство отне лиценза на "Беса транс". 

Митническият директор на РСМ: Автобусът не е проверен, защото системата работи бавно

"Въпросният автобус през 2020 година е преминал през границите на страната 22 пъти, а от началото на тази година 113 пъти", се съобщава македонското Министерство на вътрешните работи, цитирано от местния сайт "Курир". Броят на излизанията на автобуса с рег. № СК 0284 БА по всяка вероятност е много по-голям, защото справката се отнася само за последните две години.

От митническата администрация преди два дни съобщиха, че катастрофиралият автобус в периода 15 октомври - 18 ноември е минал многократно през граничните пунктове на Северна Македония с България, Косово и Албания. 

Уволнени са двама митничари от РСМ, допуснали автобуса от "Струма" у нас без разрешително

Отстранени бяха двама митнически служители на ГКПП „Деве Баир – Гюешево“, които не са проверили документацията на автобуса. Според директорката на митническата администрация, автобусът не е бил проверен, защото "системата е работила много бавно".

Всичко по темата:
Автобусната трагедия на Струма 141
Филип Епитропов
1665 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини