Главният прокурор на РСМ с първи думи за тежкия инцидент

  • 25 ноември 2021 08:28

  • 5459
  • 2
© Кадър БТВ

В момента се вземат ДНК проби от близките на починалите, за да могат да бъдат идентифицирани жертвите. Това заяви Любомир Йовевски, главен прокурор на РСМ, във видеовръзка в студиото на БТВ.

Всичко по темата:
Автобусната трагедия на Струма 136

Той благодари на българските власти за изказаните съчувствия и съболезнования: „Благодарност и за съчувствието на българския народ и акцията пред посолството ни“.

По думите му Борислав Сарафов проверява информацията дали в автобуса е имало туби с бензин: „Мисля, че това с тубите е спекулация и не може да се потвърди, че това е причината за инцидента“ . Относно другите автобуси се извършват проверки за документите.

45 души загинаха при автобусна катастрофа на АМ "Струма"

„Моето впечатление е, че пластмасовите туби с бензин не бяха изгорели“, каза той. Йовевски изрази уверение, че българските власти ще се заемат със случая.

„Това беше ужасна гледка, не пожелавам на никой в живота си да види такова нещо“, заяви главният прокурор на РСМ.

Към този момент властите на Македония ще изчакат българските си колеги и тогава ще предприемат действия. Той увери, че властите в РСМ проверяват документите на фирмата превозвач. Йовевски неколкократно изрази, че се работи съвместно с българката прокуратура и българските власти.

„За да не бъде спекулация, трябва да се изчакат докладите на обвинителите в България. Вярвам, че все още българските власти имат работа, за да изяснят причините за трагедията“, обясни той. Според него все още не може да се каже дали причината е човешка греша или техническа неизправност.

Всичко по темата:
Автобусната трагедия на Струма 136
Теодора Александрова
5459 2

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 2

Добави коментар
нали

2021.11.25 | 10:11

2
не очакваме химическа експертиза да излезе утре те химикали ще стоят по метала много време и ще се докаже какво е пренасяно и какво е гръмнало но първо се е чул гръм и после следва сблъсък с мантинела
човешка

2021.11.25 | 10:02

1
грешка алчност безотговорност при товара некомпетентност и лоша подготовка на водача и контрабанда на гориво химикали и укриване на данъци шофьора е лош матриал но е баджанак

Добави коментар

Водещи новини