Сръбското МВР: Животът на президента е застрашен

  • 11 октомври 2021 09:38

  • 2491
  • 0
Сръбското МВР: Животът на президента е застрашен
© Getty images (архив)

"Животът на нашия президент Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. е застрашен", това каза сръбският вътрешен министър Александър Вулин пред РИА Новости.

По думите на ръководителя на силовото ведомство в Белград след разкриване на много опасна организирана престъпна групировка нейни лидери са взели на прицел държавния глава на балканската страна.

"На задържаните са повдигнати обвинения за най-малко седем убийства и търговия с наркотици. За тях се смята, че са отговорни и за други престъпления. Разследването продължава и вероятно ще има още разкрития", добави той.

Искат оставката на Вучич заради свързаност на властта с мафията

Според Вулин част от ръководителите на мафиотската организация са обявени за издирване. "Един от тях е черногорският гражданин Радое Звицер", поясни той.

"Босовете знаят, че ако убият министъра на вътрешните работи, той ще бъде сменен бързо чрез парламентарна процедура. Ако обаче убият държавния глава, те ще ликвидират човека, който гарантира националната сигурност и териториалната цялост на страната ни и обединява голямата част от гражданите на Република Сърбия", каза още министърът на вътрешните работи.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2491 0

Свързани новини

Водещи новини